Henriks kommenterar:

"Får börja med att tacka för mitt exemplar o samtidigt be om ursäkt för att jag inte skickat tillbaka någon feedback, men jag glömde helt enkelt helt bort det.

Jag tycker kvällen har fångats mycket bra, har själv svårt o förstå hur du kunde komma ihåg så mycket detaljer.

Kanske skulle varit roligt att ha haft Marcin med i serien och tiden mellan att Hanna o hennes pojkvän kom och gick kanske var lite kort. Men allt kan ju inte komma med.

Händelsen på tåget är ju så klockren som den kunde ha blivit, man ville bara sjunka ner genom sätet o försvinna när han kastade iväg myntet mitt i huvudet på spelmannen.

Karaktärerna har du lykats kanon med, både utsende och personligheter, sen att man själv ser ut som en 150cm lång skinskalle med en aptit för 3 och ett IQ strax över en musslas får man ta =)

Kan inte direkt komma på något du missat eller så, balkong händelsen missade jag ju helt så den får du stå för själv.

På frågan om Pluto verkligen va så negativ så måsta jag svara JA , han va allmännt sne sen han gick in genom dörren, lite kallprat sen va de "Nehe. va händer nu då!? H är kan vi inte sitta o prata, vi ska supa o ha skoj!" Tror inte hans flickvän hade släppt till på ett tag.

De var nog allt, har jag missat något så e de bara o mejla tebax."

/Henrik


Daniel svarar:

Kul att du hörde av dig med kommentarer! Kul att du även gillade serien.

Om detaljrikedomen: Jag skrev ner det jag kom ihåg av "dialogerna" dagen efter festen, annars hade jag aldrig kommit ihåg så exakt. Minnet mattas fort. "Balkongscenen" är så autentisk som den kan bli. Jag tycker faktiskt inte den står för mig. Den står mer för Pluto.

Om Marcin: Ja, det var synd att behöva stryka Marcin. Det var inget personligt eller så. Det var bara att hans "dramatiska funktion" var begränsad och inte tillförde så mycket kring huvudämnet (som tidigt utvecklades mot: vi tre + Pluto). Han hade bara varit en till som hängde med och sedan droppade av i tunnelbanan. Hanna och hennes kille fick fylla den funktionen.

Om "tidskomprimeringen" på festen: Du har rätt i att Hanna och hennes kille är på festen för kort tid i serien i förhållande till verkligheten... Det är också en "konstnärlig frihet" jag tagit mig för att spetsa till berättelsen dramaturgiskt.
För att det ska bli tydligen hur Pluto "hetsade på" fick Hanna och killen i stort sett bara "studsa" in och ut på festen, även om de i verkligheten hann stanna en stund.
Denna period av hård "tidskomprimering" är kanske den mest verkligehetavvikande detaljen i hela serien?

Om tågscenen: David tycker också den är klockrent återgiven, vilket glädjer mig. Jag såg ju faktiskt aldrig vad som hände, jag satt ju med ryggen mot spelmannen. Registrerade därför bara Plutos beteende. Dvs. halva händelsen. Seriesekvensen bygger på det jag tror hände.

Om "dig": Ja, framställningen av dig är inte helt rättvis i sanningens namn. Kanske den minst rättvisa. Men det var ett medvetet val att göra dig lite till berättelsens "comic relief". Jag tyckte det behövdes någon "rolig" karaktär för att väga upp all rå ångest och tragik.
Eftersom du känner David bättre var du mer framfusig i din kritik av festen och situationen. Det gick att plocka komiska poänger på, liksom att du åt flera gånger vid konstigt valda tillfällen.

//Daniel
<< Tillbaka till Party med Pluto-sidan