David kommenterar:

"Som värd för festen så kände jag ju naturligtvis ett ansvar att hålla samman situationen och kvällen blev allt annat än avslappnande för min del. Men tillkomsten av det här fanzinet ger helt klart en skön känsla av upprättelse. Fler kan dela vårt öde den kvällen och vi som var där har något att skratta åt tillsammans.

Det fanns ett par andningshål under kvällens gång då jag fick kontakt med omvärlden och hade ”kul”, men det var mycket korta tillfällen, mindre än två minuter totalt. I övrigt var det precis så ångestfyllt och påfrestande som jag hoppas fanzinet förmedlar till dig som oskyldig läsare.

Musikanten på tåget
Situationen med killen som spelar munspel på tåget är klockrent fångat, speciellt känslan av att vilja försvinna ner genom golvet. Även om musikanten själv höll god min efter att fått myntet på sig så vet vi nog vad han tänkte.

Flykten
Det var ingen slump att Pluto blev kvar inne på utestället och att vi andra undkom. Jag valde ett strategiskt valt tillfälle att säga hej då för kvällen när Pluto var upptagen med att stöta på en tjej i baren. Han var dessutom vid det här laget så pass berusad att han bara vinkade tillbaka från andra sidan dimman. På så sätt blev han dumpad på ett snyggt sätt där åtminstone jag själv kommit undan med äran i behåll.

Hur kunde det gå så fel?
De bakomliggande faktorerna till hur hela situationen kunde uppstå förklaras inte direkt och jag vill här sprida lite ljus över detta till mitt försvar.
Det framkommer att det var lite ogenomtänkt att bjuda in Pluto, men inte att Pluto tidigare varit hemma hos mig på fest utan några problem. Hur kunde det då bli så fel denna gång?
Till att börja med, festen skulle ha varit mycket större, närmare 20 personer istället för 7. Till större delen berodde det på otur, festen visade sig vara placerad på en olyckligt vald helg med många återbud som följd, många föll dessutom bort med kort varsel.
På en lite större fest behöver man inte fundera så mycket på hur de man bjuder trivs med varandra, de organiserar sig själva i mindre grupper, arbetskamrater samtalar tillsammans med andra arbetskamrater, Skövde-kompisar med annat Skövde-folk osv. Men med festen så hårt decimerad så fanns ingen som var socialt kompatibel med Pluto och det blev redan från första stund mitt problem att underhålla honom som en god festvärd.

Jag saknar en scen hemma hos mig i ett tidigt skede av festen. Jag hade ett antal flaskor framme för att kunna göra diverse drinkar att bjuda gästerna på. En av flaskorna var vodka, vilket man normalt tillför en mindre mängd av i många drinkar. Pluto ville inte ha en drink utan tyckte det var en bättre idé att istället ta med hela Vodkaflaskan och ett glas till soffan och där sitta och dricka spriten rent. Helt klart en viktig grundsten för resten av kvällens ångestladdade scener.

Ytterligare en länk i kedjan av förutsättningar som ledde till katastrofen var att Pluto var inbjuden tillsammans med sin sambo, som tidigare varit med på en fest, men han anlände ensam. Hennes närvaro hade utan tvekan satt stopp för det odrägliga och urspårade beteendet innan det ens hunnit kommit igång."<< Tillbaka till Party med Pluto-sidan