Millroad Film har för (o)vana att skapa loggböcker för sina filmprojekt online. Följ med på den vilda resan att skapa en svenska lucha libre-film utan pengar i en svensk småstad! Det är en historia skriven med bultande hjärtan, drypande blod och svett och med mycket grönt tyg.
Det här är Living La Vida Lucha - Loggboken om tillkomsten av El Cubano vs. The Mansion of Death.
(Nedan benämnd ECF - "El Cubano-filmen")

7 augusti 2014

Igår (6 augusti) filmade jag lite "pick'ups" i Richards studio till en mängd (4 eller 5!) olika projekt. Fördelen med sådana dagar är att man får mycket gjort. Nackdelen är att allt blir lite hafsigt. I fallet med ECF tycker jag inte det gör så mycket m det blir hafsigt, ärligt talat. Lågbudget, snabbt och hafsigt är en del av genrens signum.

Att komma in och påbörja inspelningen var ett öitet äventyr i sig! Elevgården där Richards temporära studio befinner sig är ett kråkslott. EN rivninskåk. Ingenting fungerar. Det finns el, men inte avlopp. Det är som huset i Fight Club ungefär. (Passande) Igår när vi gick in gick något larm, men det visade sig vara en brandvarnare som larmade för dåligt batteri. Sedan var lamporna väck och stod inte att finna. Jag svor över att jag inte tagit med mina fina bygglampor som jag ahde vid förra filmningen, men Richard lånade villigt ut sina animationslampor så filmningen KUNDE bli av.

Richard hopade in som statist/wrestlaren El Angelo eller vad han nu kommer att heta - det är ännu inte bestämt. Nu göra hans karaktär en cameo i ECF om han känner för att göra en egen liten lucha libre-film i alla fall.
Omklädningsrummet blev väldigt turkosgrönt. Så är det i ECF. Vissa scener bilder fullkomligt sprutar färg. Andra är mer gråsdassiga. Jag ahr inte bestämt ännu om jag ska låta det vara så hela vägen är försöka filtrera till hela filmen på slutet för en mer enhetlig look.Vi spelade även in en liten scen med rktigt käs wrestling.Filmprojektet rör sig (likt wrestlers) framåt med små, små steg. Jag blir lätt deprimerad av att se att det var ett halvår sedan jag filmade något till projektet... Men så är det. Man jobbar, äter, sover, göra annat. Tiden rullar iväg. Okynnesfilmprojekt kan itne ligga överst på listan jämt.

En trailer är näst intill färdig och kommer snart upp på Youtube.

20 februari 2014

I söndags, den 16e februari, hade jag och Jimmy en extremt produktiv filmproduktionsdag!

Vi höll på från 8.30-19.00 och filmade två avsnitt av Ångestspel och flertalet scener till ECF! Hardcore!

Till ECF tog vi bara greenscreenbilder. Vi spelade in i Richards studio inhyst på Foolkhögskolan i Bräkne-Hoby där vi båda varit elever för länge sedan. Inget illa ment, men det kan vara Sveriges sunkigaste filmstudio. Huset är nära nog ett rivningsobjekt, fullt med damm, avloppslukt och fågelskit. Men vi får vara där och leka - det är huvudsaken!
Jag hade velat ha med Richard som statist, men han var upptagen med att bygga en gorilladräkt.

Lite bilder från inspelningen (fet spoilervarning!):


Så... fel...


Jimmy som galen vetenskapsman.


Jimmy som onsdkans hantlangare.


Jag slåss mot ondskans hantlangare.

Jag var bara tvungen att göra en rask testkomposotion med det nya materialet. Jag slängde ganska fort ihop en massscen för att se hur det funkade.
Hyfsat, får jag lov att säga. En före och efterbild på "vaktfightsscenen" nedan. I den färdiga kompositionen nedan förekommer Jimmy 6 ggr. Tunga renderingar blir det...

Ett stilgrepp jag kommer att använda i EC som jag inte använt tidigare är att reducera materialet till siluetter. Det blir ruskigt snyggt och coolt faktiskt. Det kommer att ses i de scener med extremt motljus.


Vi förmedlar en inget stereotyp bild av Mexico i filmen. Det är ju bra.


Jimmy som galen vetenskapsman ser ut som Yohios mer galne bror...

Hur mycket av ECF är nu filmat? Jag vet inte. Svårt att säga exakt, men jag börjar se att filmen tar form nu. Kanske... 75%...? Det är en mäktig känsla. Postproduktionsarbetet går faktsikt ganska fort. Man gör med lätthet tre klipp/kväll om man sitter en liten stund.


15 februari 2014

Jag är gräsänkling och försöker ha en riktigt skrarp produktionshelg. Problemen är att bolla projekten två Ångestspel-avsnitt (parallellaproduktioner), El Cubano-filmen, andra små filmprojekt, serieteckning och lite annat smått och gott.

Imorgon ska vi spela in lite i Richard studio, är målet. Jag håller på med manus och storyboard i detta nu.


Jag har kitat en mexican-dräkt .Inte stereotyp alls, jag lovar. Såhär ser väl alla ut i Mexico?
Eftersom filmen utspelar sig i Mexico måste den självklart innehålla mexikaner! Mexicanhatten och läsmustacher o skägg från partaj. Köpte en filt (30 kr) på 34:ans second hand i karlshamn och klippte ett hål i den.

Idag har jag köpt en strålkastar, en bygglampa 600W på stativ (199 kr, ÖoB) Var även på loppis i Karlshamn och inköp av plast krims-krams för 5kr/st. Dessa saker kan man limma ihop, måla o använda i nån film, är min tanke.


2 februari 2014

Dunderförkyld och asocial... Då passar det bra att jobba med lucha libre-film.

Jag har gjort några ostiga mellanspel/titlecards i stil med Batman TV-serien från 60-talet. Jag hoppas de ska få sig en liten signaturmelodi också. Får se hur det blir. I teorin är dock tanken bra.

Idag slipar jag även några kompositioner/bilder/scener jag har kört ut för trailern och ser att de har för grova skavanker. Samtidigt ser jag att jag måste ha ett "good enough-tänk", annars blir jag aldrig färdig. Man kan hålla på att slipa en komposition/bild/scen precis hur länge som helst.

Fixar med loggsidan här också så att bilderna funkar. Det är ju bra, har jag hört.

27 januari 2014

Teasertrailer på gång!

Den första glimten rörligt material till filmen blir en teasertrailer på mellan 30 sek och en minut som jag planerar att släppa nu i februari 2014. Mattias har levererat trailermusik idag - fast det var meningen att han inte skulle det egentligen. Snurrigt.
En ny screen ur den kommande teasertrailern nedan. (Hangaren i bakgrunden är en skitig microvågsugn. Några av er kanske sett den på Facebook. Min omberarbetning av denna ugn blev ett litet "klickmonster" där för något år sedan.)Premiär för ny loggbok!

I övrigt stökar jag om lite. Det håller inte längre att ha allt samlat på förstasidan, förstår jag. Den här loggboken kommer upp på den här plasten för första gången. Av erfarenhet vet jag att mina webbloggböcker är guld värda, så jag tänker fortsätta skriva blaja här. Erfarenheten visar nämligen att det är guld värt med den här typen av material i framtiden.

Helgkollage
I helgen som var la jag ner rätt mycket tid på att plocka ihop ett kollage av bilder och föremål som ska ge rätt 70s/80s-vibb i början av filmen och berätta om El Cubanos liv och kariär på "ett bildligt sätt". Jag tror ni kommer att gilla det! Här har jag lagt perverst mycket tid på något som kommer att visas i bild i sammantaget 10 sek.Jag har även greenscreenat lite "brottarscener" där jag och Thoob visar upp lite svulstig "wrestling". Såhär ungefär kan det se ut. Här sätter Thoob (vars karaktär ännu är onamngiven) en synnerligen elak armbåge i nacken på mig.
20 januari 2014
Vilken glamour det är i filmbranschen! Ibland sitter man i pannrum i mjukisbyxor... Jag var uppe i helgen som var och Annette hjälpte mig filma denna "bilscen". Jag filmade där av den enkla anledningen att min pappa har en arsenal av bildelar, t.ex. rattar. Mycket jobb, för en så enkel scen/bild, eftersom jag fick släpa upp kostym, mask och grönskärm 32 mil. Men: Nu är en scen till El Cubano-filmen filmad i Lerdala. Jag brukar ha som tumregel att minst en scen i mina MRF-produktioner ska vara filmade på Kvarnvägen i Lerdala.


Filmade 18/1 i pannrummet hos mina föräldrar. Såhär såg det ut.

17 november
Vi gör ett nytt försök att nå Richards greenscreenstudio. Denna gång blir det framgång. Vi kommer in! Richard har äntligen en nyckel! Jag har inte hunnit samla mig för mer lucha libre-relaterad inspelning dessvärre... Manuset och storyboarden behöver en handpåläggning innan fler "riktiga scener" filmas, känner jag.
Men man kan göra så mycket mer än riktiga scener! En liten skräpscen och en inklippsbild till lucha-libre-filmen passar vi på att ta. Så dagen har varit att betrakta lite granna som inspelningsdag no2.


Inspelningsdag 2. El Cubano vs. ...? (I sann George Lucas-anda gör vi allt i datorn i efterhand)

3 november

Jag och Jimmy åker till Bräkne-Hoby för att ta några scener till Ångestspel 12. Planen är att passa på att "samproducera"- ta några till wrestlingfilmen också. Men det går käpprätt åt skogen! Vi kommer inte in i studio, då den är låst och ingen nyckel finns att uppbringa. Efter aktiva försök att komma in med hjälp av en galge (det har funkat tidigare!) ger vi slutligen upp.

Vi får dock låna en greenscreen och lite yta hos Richard så et blir någon nytta med dagens Bräkne-Hoby-tripp. Några av de planerade bilderna till Ångestspel 12 kan spelas in. Se före och efter-bilder ovan för en glimt av resultatet.

29 september 2013
Toob är och hälsar på över helgen. på söndagen åker vi och lånar Richards studio i Bräkne-Hoby. Det första somhänder är att vi får göra inbrott i studion med en galge. Toob ikläder sig sedan tre olika roller under två timmars inspelningssession. Sändebud, wrestlare och mumie.

Väl hemma ser jag att jag får betydligt bättre resultat med nya kameran när jag keyar jämför med den gamla DV-kameran! Grymt!

Jag är väl sådär glad för att iklä mig huvudrollen, klä av mig och svansa runt barbringad en hel film... Men det finns ingen annan att ta till! Då får man göra jobbet själv! Med huvudsaken är: Projektet är äntligen igång! Det var meningen att det skulle skett sommaren 2012, så det är regält föresenat redan.


Inspelningsdag 1. Daniel och Tobbe, bara en annan dag på jobbet.Take me back from this madness!