Här samlar jag böcker eller andra tryckta publikationer jag skrivit, tecknat eller på annat sätt varit inblandad i.
Rollspelsböckerna är utgivna via vårt egna förlag/speletikett Svenilgames. Övriga böcker (samt Svenil Rollspelets grundbok) är tillgängliga hos nätets alla käcka bokkrängare!


Ångestmannen & hans vänner
100 sidor
ISBN 9789176092859
Standard förlag/Komika, 2014

Leif Lecksell i Skövde bär en hemlighet. Han är Ångestmannen. Hans ångest ärså stark att den gett honom superkrafter. När han inte arbetar på kontoret eller sover byter han skepnad till superhjälte. Tillsammans med allierade hjältar rasar kampen mot beryktade superskurkar som Billingetröllet, Holken, Väderflickan och Pubertetspojken. Folk överlag älskar Ångestmannen. Han övervinner allt!
Det är egentligen bara ett problem. Ingenting gör vår hjälte gladare...!

Fåntrattar, gladvåld och episk värk utlovas!

 

Serier mot rasism
132 sidor
ISBN 9185951358
OPTIMAL PRESS, 2011

Hur ser den moderna rasisten ut? Vad innebär islamofobi? Hur rättvis är Sveriges migrationspolitik? Hur ska man handskas med främlingsfientliga uttalanden i vardagen? Vad innebär det egentligen att vara svensk? Och inte minst... Är du också med i kampen?
Ett 30-tal serietecknare medverkar i den här antologin. Bland annat:
Malin Biller, Tony & Maria Cronstam, Mattias Elftorp, Tinet Elmgren, Stef Gaines, Sara Granér, Max Gustafson, Henri Gylander, Gunnar Krantz, Daniel Lenneér, David Liljemark, Joakim Lindengren och Pontus Lundkvist. All vinst går till organisationen Ingen människa är illegal!

 

Nålar i maten
144 sidor
160 x 230 mm
ISBN 978-91-85253-07-4
Man av Skugga Förlag, 2009

Någonstans i en sliten replokal spinner två unga män stora drömmar över mattor av distade gitarrer och otajt komp.

Samtidigt intar två lokförare en spartansk lunch under tystnad. En av dem ska göra en gammal dam mycket glad, den andre inte. En gammal man ifrågasätter livets mening och saknar förmågan att se det vackra hos ett betande rådjur. En radiointervju om miljövänligt drivmedel börjar av oförklarlig anledning hosta på tomgång. Daniel Lenneérs andra seriealbum handlar om allt detta. Och mer.

Läs mer >>

 

KP-boken: Svar på allt
90 sidor
218 x152 mm
ISBN 978-91-638-6317-2
Kamratposten/Boonier Carlsen, 2009
lukas Björkman m.fl. Illustrationer av Nino Keller, Daniler Lenneér och Helena Lindholm.

"Svar på allt" är en av tidningen KPs populäraste inslag. I den här boken har vi samlat gamla och nya frågor om allt från vad kungen egentligen gör till vem som uppfann coca-colan och varför grodor låter som de gör.
"Svar på allt" riktar sig till vetgiriga killar och tjejer mellan 8 till 14 år som tycker om att skratta, bli förvånade och veta mest.

Läs mer >>
 

Svenil Rollspelet (Sjätte utg.)
Grundregelbok
A4 120 sidor

ISBN 9789197485715
Svenilgames, 2008

Fartfyllda äventyr och galna upptåg i en helt ny utgåva av det populära humorrollspelet!
Regelboken har renoverats från grunden och utökats med bland annat ett helt nytt äventyr. Utrusta din pensionär, unkarl, brevbärare eller bonde och gå man ur huse för att ta upp kampen med de smutsiga röjarna....

Mer info >>
 

Berättelser från Sjumilaträsket
160 sidor i svartvitt, mjukpärm, svenska
175 x 235 mm, 430 g
ISBN 978-91-85253-03-6
Man av skugga förlag, 2008

I Berättelser från Sjumilaträsket möter vi NecroNasse, den onde lille grisen, och hans anhang av häxmästare, robotar, odöda och andra slavar. I tio år har de terroriserat den lilla staden Hufors.
När ska en hjälte träda fram och rädda dagen? När ska otyget få ett slut?
Aldrig!

Jag är en av 14 medverkande tecknare och medverkar med en 8-sidig serie i denna bisarra antologi.

Mer info >>
 

Party med Pluto
Seriealbum, 72 sidor
170x240 mm
ISBN 978-91-85253-01-2
Man av Skugga Förlag, 2007

Välkommen på Party med Pluto! Se till att det är roligt och socialt, för det ska det vara på fester.
Vad du gör: Prata inte om tåg.
Han jobbar nämligen bara med dem.
Han är inte intresserad av dem.
Det är stor skillnad.
Med Party med Pluto hänger Daniel Lenneér på en rådande trend och serverar en realistisk, i det närmsta dokumentär, tecknad serie. En kväll dokumenterad i serierutor där banal situationskomik blandas med djupdykningar i det mänskliga psyket.

Mer info >>
 

Svenil Rollspelet
Grundregelbok
A4 104 sidor

ISBN 91-974857-0-5

Svenil Rollspelet är ett rollspel i bokform som inte liknar något annat. Det är ett humoristiskt rollspel som utspelar sig i en vansinnig serietidningsvärld. Spelarna gestaltar patetiska karaktärer som tvingas bryta vardagen och ta del av spännande äventyr och vådliga hetsjakter.
Svenil Rollspelet är idag det enda renodlade humorrollspelet på den svenska marknaden. Boken är mästerligt illustrerad, limbunden och har färgtryckt mjukpärm. Förutom penna och tärningar ingår allt som behövs för att börja spela.
Pris: 179 kr
 

Svenil - Samlad och packad!
Den kompletta novellsamlingen
A5-pocket 84 sidor
ISBN 91-974857-8-0
Svenil Rollspelet baserades från början på en serie noveller. Dessa noveller skrevs 1993-94 och var centrerade kring ungkarlen Svenil Svensson, hans kaotiska vardag och hans vänner. Till Svenils tioårsjubileum 2003 skrevs de 35 ursprungliga novellerna, fördelade över sju miniböcker, in i datorn. De piffades upp språkligt och fick nytecknade illustrationer. Den här boken samlar i tryckt form alla de ursprungliga novellerna med Svenil. Upplev de vilda tilltagen och den sjuka humorn i de ursprungliga berättelserna som gav upphov till det populära humorrollspelet! Pris: 49 kr
 

 

Vardagshjältens manual
Tilläggsbok till Svenil Rollspelet
A4 70 sidor

Vardagshjältarna är de snälla och tappra välgörarna som befolkar Svenil Rollspelets värld. Detta tillbehör är en sjuttiosidig bok som redogör i detalj om dessa märkliga individer. Här finns nya karaktärer, fler färdigheter och förmågor, regler för kampsport samt mycket annat coolt och kult.
Ett måste för den sanna Vardagshjälten!

Slutsåld!
 

Röjarens lag
Tilläggsbok till Svenil Rollspelet
A4 54 sidor

De onda och kaotiska röjarna, vardagshjältarnas motpol, avhandlas ingående i denna råbarkade bok. Förutom samma intressanta blandning av spelrelaterat material som finns i Vardagshjältens manual finns här regler för bland annat brott och straff i Svenil Rollspelets
värld, olika typer av våld och gängbråk. Naturligtvis finns det nya karaktärer, färdigheter och äventyrsuppslag. Röjarens lag är en mörk och brutalare byggsten i din samling av Svenilprodukter. Kort sagt; Inget supplement för mesar.
Tveka inte. Stå när de andra faller. Slå ett slag för Röjarens lag!

Slutsåld!

 

Mer information om rollspelböckerna och möjlighet att beställa finns på Svenilgames hemsida.
Kolla! Vi håller på att arbeta fram nya förbättrade versioner av de slutsålda böckerna,
Vardagshjältens manual och Röjarens Lag, just nu. Även grundregelboken är på väg i en ny upplaga.