Betyg:
3

"En nervpirrande thriller. Överraskande bra"

  Trapped -DVD
Filmer är oftast bäst utan förväntningar. Det är då man löper minst risk att bli besviken. Trapped hade jag ärligt talat inga förväntningar alls inför. Hade någon sagt till mig att det var frågan om en utdragen thriller om en kidnappning hade jag antagligen bara suckat.

Filmens handling är ganska enkel. En rik läkarfamilj får sin dotter kidnappad av ett tre rutinerade kidnappare. Dottern förs bort och dör om kidnapparna inte får en tilltagen kasse pengar inom 24 timmar. De tre familjemedlemmarna hålls alla i schack av var sin kidnappare som har telefonkontakt sinsemellan. Ringer de inte varje halvtimme dör den lilla flickan. Historien berättas effektivt genom tre parallellhandlingar. Detta i kombination med bra prestationer av skådespelarna, bland andra Charlize Theron, Kevin Bacon och Courtney Love, gör det att filmen fungerar mycket bra. Tyvärr räcker det inte riktigt hela vägen fram. Mot slutet tappar filmen en del av sina kvalitéer och upplösningen känns ganska vattnig.

DVD-utgåvan av filmen är väl genomförd. Bild och, framför allt ljud, är mycket bra . Mängden extramaterial kunde varit generösare, men det som finns är antagligen fullt tillräckligt för de flesta. På skivan finns en välproducerad bakomdokumentär, bortklippta scener och förstås biografier, kommentatorspår och trailers. Trapped lämnar kanske inga bestående intryck, men det är en sevärd och spännande thriller.

Daniel Lenneér

(Recension tidigare publicerad i tidningen Codex/Widescreen)

<< Tillbaka