Betyg:
2

"En reko fet kalkon.
I Iyxförpackning..."

 

The Scorpion King – DVD
Den första Mumien-filmen fick bra respons och motiverade en uppföljare. Mumiens återkomst blev en sorglig historia, den fullkomligt drunknade i effekter. Nu är tredje filmen i serien här. Det är ingen rak uppföljare utan en spin-off som utspelar sig innan de andra filmerna. Med tanke på hur risig tvåan blev är det kanske inte alls någon dum idé...
Här är det "slutbossen" från tvåan, Skorpionkungen, som är huvudperson och vi förflyttas tillbaka tillbaka i tiden och möter honom innan han blev kung. I tvåan var han en riktig best, men i hans egen film är han helylle.

Skorpionkungen gestaltas av fribrottaren The Rock. Jag har förvisso ingen aning om hur The Rock är i brottningsringen, men med största sannolikhet är han betydligt bättre där än framför kameran.

På det hela taget är The Scorpion King en ganska medioker film. Det som drar ner den är att den är full av misslyckanden. Filmen försöker vara spännande men är otroligt förutsägbar. Kosym och rekvisita är välgjord men samtidigt i det närmsta parodisk. Filmen försöker vara sensuell men blir gubbsjuk istället. DVD-utgåvan av filmen räddas faktiskt något av den sällsynt snygga förpackningen. Bild och ljud håller toppklass och soundtracket är rockigt och ruffigt. Sällan har såhär mycket extramatrial tryckts in på en ensam skiva! Förutom en förlängd version av filmen finns borttagna scener, tabbar, bakom-dokumentärer, trailer, musikvideo med mera. Med andra ord är The Scorpion King en ganska reko fet kalkon - i lyxförpackning!

Daniel Lenneér

(Recension tidigare publicerad i tidningen Codex/Widescreen)

<< Tillbaka