Betyg:
4

"...klassisk teen-slasher, en nypa Alien och ett avsnitt Star Trek nedkört i en mixer. På gott och ont."

 

Jason X -DVD
Skräckfilmsikonen med hockeymasken är tillbaka! Redan när de första uppgifterna kring denna tionde filmen i Friday the 13th-serien blev officiella spändes mina förväntningar. Jason skulle återupplivas - i rymden! Nu har filmen äntligen kommit på dvd. Enda besvikelsen är att filmen inte tillskrevs den självskrivna och übercoola undertiteln "friday in space"...

Efter en chockartad inledning i en nära framtid blir Jason nedfryst. År 2455 ligger jorden öde och en expedition anländer till platsen. Med sig på rymdskeppet tar de Jason Vorhees nedfrusna kropp. Väl ute i rymden tinar han upp och... Ja, gissa vad som händer sedan? Jason gör det han är bäst på, dödar folk på löpande band och grisiga specialeffekter avlöser varandra. Rufft uttryckt är filmen klassisk teen-slasher, en nypa Alien och ett avsnitt Star Trek nedkört i en mixer. Otroligt nog fungerar ekvationen och resultatet är riktigt underhållande.

Bild och ljud är mycket bra som sig bör på en ny film som spelats in och behandlats digitalt. Det är ingen mängd extramaterial som följer med på skivan, men det som finns håller mycket hög klass. Dokumentären "The many lives of Jason Vorhees" är en snabb genomgång av filmserien och är mycket bra. Det här är en annorlunda film jämfört med tidigare delar i Friday the 13th-serien. Jason X är ingen bra film i ordets rätta bemärkelse. Men ser man till åttiotalsförlagorna är filmen påkostad, snygg, humoristisk och hejdlöst urspårad. Jason X kommer med säkerhet inte att tilltala alla. Men jag älskar den.

Daniel Lenneér<< Tillbaka