Betyg:
2

"Inte alls Dolphs sämsta."

 

Hidden agenda -DVD
Visst är det lite kul med svenskar i Hollywoods drömfabrik just bara därför att de är svenskar? Dolph Lundgren kommer säkert att gå till den svenska filmhistorien. Han har gjort typ tusen filmer - Utan att bl erkänd eller medverkat i något bra! Nu dyker vår stolta export upp i nya action-thrillern Hidden Agenda.

Dolph spelar den före detta specialagenten Jason Price som har sadlat om. Nu för tiden driver han en restaurang och skyddar folk som behöver hans beskydd. Efter en ganska seg inledning och ett förvirrande intrigspel blir det åka av. Price dras in i jakten på en ovanligt farlig mördare som hotar både Price egna organisation och andras säkerhet. Nu får Dolph äntligen chans att visa upp sina goda färdigheter i kampsport. Dessutom har han till sin hjälp inte mindre än två fagra damer, ett par datahackers och diverse high-tech-utrustning som skulle göra självaste Bond grön av avund.

Paramounts utgåva av filmen som jag har tittat på är inte speciellt mycket att hänga i julgranen. Filmen presenteras omotiverat nog i fullframe och bilden är stundtals grumlig och onödigt blek. Dokumentären om hur filmen, och i synnerhet actionscenerna, spelades in är bra. Men det är också det enda extramatrial som bjuds. Hidden Agenda är inte dålig, men den är inte heller bra. Jag misstänker att den här filmen ganska snabbt kommer att hamna i varuhusens lågprislådor. (Fotnot: Word! Det har det med facit i hand gjort.) Är du ute efter en bra action-thriller att ställa i hyllan finns det många bättre filmer att lägga slantarna på. Men om du är ett fan av Dolph Lundgren gör du klokt i att äga Hidden Agenda, ty Dolph har trots allt gjort en uppsjö filmer som är betydligt sämre än den här.

Daniel Lenneér<< Tillbaka