Millroad Film presenterar i samarbete med CJ Film och The Lone Animator:

Some stories are epic. Some eternal. Just a few make legends...
The war came and the war took...
All gone, it was...
A mechanical hellfire of death swallowed us.
It left nothing but ruins and ashes.
Our art in hiding became our key to survival.
Like filthy rats, we hid under earth. 
We rode out the storm. We survived, but the price was high... We were forced to face a new world of disorder and chaos. Ruins of destroyed cities, deformed wildnerness and endless wastelands. Brutal scavengers raided the nights in their hunt for food and fuel. Survival of the fittest were once again the rule. When hell were upon us, there were nothing left to fear. We had to learn to live again...

-The NarratorVälkommen till den riktiga uppföljaren till omtalade "One man army" från 2004...

Välkommen till Millroad Films första nya film på över 2 år... Nu med större starkare crew och en rekordstor budget...

Välkommen till One Man Army Legends...


Projektlogg:

(uppdateras löpande under projektet)


April 2008

OMAL är färdig sedan länge. Men folk har tyckt under de gångna månaderna. Några har risat. Några har rosat. Någon har blivit hänförd. Några få tiger i det tysta...

Här är några utdrag ur mail och reaktioner jag fått:
(Hoppas jag har er tillåtelse att publicera era tyckanden här. Säg ifrån annars!)

"Jag kollade "One man army Legends" igår. Fan! Den var rätt stilig! Snyggt
filmad och stajlad. (...) Det var snyggt skådespeleri,
Gilliam-stuk! Och Henchmen är ju kanon! Kappan var också cool! Legends är
nog en av de bästa amatör-indiefilmer jag sett. Jag kollade en finsk
barbarfilm "Black Karma"- efter OMA-legends och den fick fan blekna."

-Chrzu
Animatör, Finland

---

Minus för:
Henrik tyckte det saknades en engagerande handling, lite vagt det där med barnet även om det rör sig om jordens undergång, typ. Kunde ha varit nåt mer mission också.
Dinosaurien... ? vad gjorde den där ? ...inget. :)
Slutet. Jag tror jag sa ungefär till Henrik. - Var det slut där?  Han gick länge och sen var det slut bara. Lite antiklimax. Kappan kanske kunde hoppa fram precis i slutet istället så hade det blivit mer som en slutstrid.
Animationerna. Färgnyanserna stämde inte riktigt. Det är svårt som skam att lägga på sånt, jag vet, och det gör inte så mycket heller, som helhet var det bra ändå.
Slagsmålet med scavengern borde ha dubbla antalet klipp på den tiden tyckte Henrik. Det tappade lite tempo, men var annars okej.
Suddigt filter, när han spikar ihop korset. Varför förstöra det snygga fotot?

Plus för:
Inledningen med namnen var sjysst. lite väl pixligt bara.
Foto. Det var sjukt snygga bilder.
Animationerna. Även om det syndes tydligt att färgerna inte passade så var det sjyssta rörelser. Antar att det inte var så lätt att få kappa att slåss.
Propsen. Kappas hand var jävligt snygg mot trädstammen. Stålbenet var sjysst också, även om man såg att det andra benet klev lite konstigt i närklippet. (jag missade först stålbenet, men henrik reagerade på det så vi spolade snabbt tillbaka. jag kollade mer på vilka dojor han hade, eftersom jag sett att det var olika i två klipp. Det visade sig ju senare i bakomfilmen att det inte var så konstigt eftersom det var 7 olika som spelat)
Kostymerna var snygga och trovärdiga. Även om jag inte tror att The salesman hade fått plats med allt i korgen som han skröt om :)
Musiken var bra, men det visste jag ju redan innan.

-Sverker
Stolpskott film

---

"Minimalismen i fråga om dialog och statister funkar mycket bra och
kanske i det senare fallet eftersom berättarrösten upplevs som både
konsekvent och statisk i förhållande till narrativet och då skulle förmodligen
övrig dialog med förmodad dålig engelska dra ner detta. Jag var lite besviken
på den nästan totala avsaknaden av tvådimensionella animationer som
var föregångarens motor och stora behållning och vilket jag därvid trodde skulle bli seriens signum. Vandringsscenen fungerade dock mycket bra och
kompletterade filmen bra och det tror jag du skall ta i beaktande till
kommande projekt att just denna dimension av tid, rymd och mängd kanske
kan komma att illustreras bäst, eller i alla fall lättast, på detta sätt? "

-Tobias

---

"Jag måste säga, den överträffade One Man Army och mina förväntningar med GRYMMT MYCKET! Jag väntade mig ingen kass film, utan mer OMA 1-artad lättsam ninja-action, men istället fick jag ett av de mest episka och proffsiga hemmabyggena jag sett! (...) Direkt måste jag ju ge stående ovationer för specialeffekterna, jag blev impad av den välgjorda Kappa-handen i Trailern, men sedan när model-monstrena började dyka upp så var lyckan gjord! (...)
Förutom specialeffekterna så lyckades ni helt klart med dom välldigt stämmningsfulla miljöerna. Från att ha känts som att det hände utanför min hemby så var det nu ett hopp till en främmande plats"

- Nils Härgestam
Nils B-Film

--

”Måste säga att OMAL är en mycket bra film! Gillar den jättemycket, den har verkligen allt, inkl juste dvdmeny…"

- Chris
Sound designer, Colosaii studios

---

Den mest objektiva rösten hittills är den här recensionen på Tellusfilm.com:
http://www.tellusfilm.com/recension.php?id=85001793


Ny OMAL bakom-film på nätet
OMAL lever vidare på nätet... En ihopklippt reel av bakom-kameran-trams som INTE finns med på DVDn ligger nu uppe på Youtube. Fun & foolish kallas filmen. Den är nästan 9 minuter.
http://www.youtube.com/watch?v=ws-QqhQiU1g

---

2008.01.28

OMAL-post på väg
Ibland knackar verkligheten på dörren och gör saker försenade... För er som undrar; OMAL är på väg. Postade några i högen i veckan som var och postar resten i veckan som kommer. Håll ut.2008.01.22

Såhär ser "One man army legends" ut med äkta japanska skrivtecken... Synd att jag inte snokade upp det tidigare... Nu ser det dock ut som jag lägger till det på de omslag jag skriver ut framöver. Finns lite plats över på ryggen där en radda tecken skulle bli snyggt...

Det blev fler tecken än man kanske kan tro... Jag räknade med ett för varje ord typ. Men icke. Tack till Naoki Natsume för översättningen!


2008.01.21

Kan dom i Cannes så kan vi !
I lördags hade vi releaseparty för OMAL! Det vore klyschigt och lögnaktigt att påstå att alla var där... Men några var i alla fall där. En liten homogen grupp kom, såg och segrade.
Under kvällen kollade vi på OMA (uppladdning), OMAL och Making Legends. Dessutom passerade vi nog den hälsosamma dagsintaget av power metal med ett par kilometer... Att döma av konsumtionen var OMAL-ölet föresten en succé!


2008.01.18

Låt mig presentera OMAL-ölet Traveller's tear! Känns bra att veta att man har världens enda back i sitt kök! Imorgon kväll kör vi visning och releasefest. Gv!Build you own brew, lad!
Om du inte har möjlighet att trilla förbi Ronneby imorgon kan du bygga ditt eget OMAL-öl! Ladda ner och skriv ut etiketten nedan. Köp några Karlsson-öl på systemet, klipp ut etiketten och limma på. Då får du ett värdigt substitut...2008.01.15

Nu har jag monterat och kopierat en växande hög av babyblå OMAL-DVD. Börjar snart skicka ut... Har kopierat OMAL-diskar löpande med den ordinarie verksamheten på jobbet... Christopher lyckades ju med konststycket skicka ner en tom rulle DVD-skivor istället för en fylld rulle. ;-)

På bilden smygpremiäras även OMAL-ölet "Travellers Tear". Det är Travelling salesmans egna ölmärke. Det får dig att glömma misären och ångesten i den bittra framtiden efter katastrofen 2063... Om du bara dricker tillräckligt många. Dessutom är det billigt. Chap as a shell, you know...
Det får ni smaka på lördag, ni som kommer.


2008.01.07

Första glimten av DVD-lådan!
Idag monterades första OMAL-DVD-lådan på prov. Så här ser den eftertraktade DVD-utgåvan ut! Japp, den blir baby-blå. Mer baby-blå än blev den printad på fotopapper, men det är ju bara härligt... Shysst med tecknat serieomslag, tycker jag... Lite serietidningskänsla... Printar mer omslag imorgon. Printar i smyg på jobbet. Få se om jag orkar göra några små anala justeringar... Men i stort sett sitter omslaget som det ska, tycker jag. Gött.

2008.01.06

När det inte händer i resten av världen händer det i Skövde. Efter år av planering, arbete, lek och förvirring kan jag slutligen konstatera faktum...

One man army Legends är klar!

De animerade sekevenserna föll på plats likt vackra små pusselbitar. Den sista klippningen och ljudpåläggen gjorde vi i mellandagarna.

DVDn
Sedan nördade vi en hel del med DVD-meny-designen. Vi ville förankra gränssnittet med filmen... Det blev bra... Gött.
Extramaterialet består förutom av nördigt snygga menyer av den grundliga dokumentären Making Legends, design-filmen Crafting the Legend och storyboard-genomgången Drawing the Outlines.
Dessutom finns hela One man army från 2004 + dess trailer med.
OMAL-DVDn innehåller med andra ord hela den spektakulära OMA-sagan.
Man kan fräscha minnet från "ettan" innan man ser "tvåan" om man vill.
En matad DVD att se fram emot med andra ord!

Under veckan som kommer ska vi börja producera DVDer och förmedla först och främst till alla som varit med och bidragit till projektet. Det kommer att ta lite tid att pussla. Omslaget skrivs i Ronneby och skivorna bööörnas i Skövde... Men ha förtröstan...

Visningar
Visningar av de små privata slagen har skett i Skövde och Ronneby. Responsen har varit god. Nu planeras det någon blygsam premiärvisning/fest i Ronneby.

Edit: Nu är det temporärt bestämt!
Releasefest med öl 2008.01.19 hemma hos Slarre.


---

International News:
One man army Legends is complete!
Is was completed i Skövde this christmas, Richards stop-motion animations, some sound design and Henriks voice-acting were the last pieces in the epic puzzle.
We are now making copies of the DVD. The disc will contain some stunning special features, for example a new documentary Making Legends (it's in swedish, sorry to say...) and the first One man army (2004) film 16:9-remastered.
The OMAL DVD will cover the whole One man army saga!
We are going to send the DVD it to those involved in the production first and later on to the rest of the known world... Stay tuned!

---

2007.12.20

Ibland händer saker väldigt fort... Eller... Nja... det kanske inte är en så passande beskrivning på ett filmprojekt av det här slaget... Men i alla fall...

OMAL önskar God jul!
Jag vill passa på att önska god jul till alla som hjälper till att fullborda OMAL eller följer arbetet med spänning... Ritade det här kortet, men printade och skickade tyvärr alldeles för få... Det kommer här också. God jul!The Lone Animator strikes back
Igår var jag i Bräkne och hämtade anims. Richard har gjort det igen. Det totala vansinnet. Kappan lever! Dinon lever! Och det är ett bländande skådespel... Kappan liknar ingenting... jag repeterar... i-n-g-e-n-t-i-n-g du nånsin sett!
Jag tänkte mig nån mystifierad alien-aktig fight för länge sedan... Richard tänkte på Godzilla och hans polare... Resultatet har blivit en scen som skulle kunna liknas vid "Åsa-Nisse knarkar och slåss ihop med Fragglarna och Ninja turtles"... Eller nåt... Det är den bästa beskrivning jag kan ge just nu.
Jag är hursomhelst sjukligt nöjd med resultatet av Richards möda och scenen kommer att lyfta andra halvan av OMAL till en oanad höjd!

OMAL på Youtube
Två promotion-klipp från OMAL finns nu på Youtube! Jag har klippt dem på jobbet och till på köpet satt mig in i Youtjubandet... Så det kan hända att fler produktioner eller trailers för produktioner, dyker upp där.Teaser-trailer, nästan utan spoilers:
http://www.youtube.com/watch?v=oEIQBJIH2OwFullängds-trailer med feta spoilers:
http://www.youtube.com/watch?v=T9liEKGMczM

Edit: Dåligt med visningar på fullängds-trailern! Maila, MSNa och länka!!! Tvinga alla era vänner att titta!

Ledmotiv i hamn

Chris har äntligen levererat ett ledmotiv! Och även det är bländande. Den sista beståndsdelen... I stort sett...

Skövde
Imorgon sticker jag upp till Skövde och firar jul. Då blir det inläggning och ljudläggning av de animerade scenerna!
OMAL-loggandet tar annars jul-ledigt.
Kanske och förhoppningvis blir filmen färdig under helgerna... Då blir det även nån visning där uppe... Visning i Ronneby i januari 2008... lovar...

2007.12.12

Kappan är klar! Animationen kommer att påbörjas, antagligen idag. Richard är säker på att den blir klar till deadline. Alla övriga i OMAL-crewet väntar med spänning...

Bilder på färdig docka nedan.
Antagligen den första kappan i en svensk film...

När resten av världen bygger hybridbilar finns det de som bygger hybrider av Ninja turtles och gamla elaka gubbar...
Ska bli fantastiskt att se den här lilla besten kicka rumpa!


2007.12.09

Små saker
Arbetshelg i blekinge. Christopher har varit nere och hälsat på. Tillsammans har vi ätet julmat, spelat Gituar Hero och viktigast... snackat OMAL.
Vi gick igenom vilka småsaker som ska åtgärdas och pratade om DVD-utformningen. Det handlar mest om ändringar på anal nivå. Vi hoppas och tror att filmen ska vara klar den 23/12! Jag utforskar visningmöjligheter och prel-datum i de enda två städer som betyder något här i världen; Skövde, Lerdala och Ronneby.

Bonus-bös
Apropå OMAL-DVDn. Jag håller som bäst på med 3 st behind-features för den. De kommer att slå alla pretentiösa rekord och lystra till namnen;

Making Legends - The Making of One man Army Legends (ca 10 min.)
Crafting the Legend - The Art of One man Army Legends (ca 5 min)
Drawing the Outlines - Storyboarding One man Army Legends (ca 5 min)

Making... kommer förhoppningsvis att visas tillsammans med filmen vid visningstillfällen.
Annars kommer alla bonusfilmerna som sagt att finnas på deeveedeeen...


Lenn & Henn bodydubblar och spexar loss. Ur Making Legends.


Ökenvanding efter katastrofen . Ur Making Legends.

2007.12.04

Nytt bildbevis från dockmakarns pöjk...

2007.12.03

Summoning the beast...
Nu händer det grejor! Fick de här bilderna av Richard idag.
Något bisarrt gror i dockfabriken...
Tänk er en Ninja Turtle korsbefruktad med en gammal gubbe... Och med ett skal lånat av någon av Godzillas monster-kompisar.
Ungefär där verkar det som Kappan hamnar.Dinoscenen
Den här fruktansvärt välgjorda Triceratopsen återanvänds från tidigare Lone Animator-produktioner.
Den kommer att göra sig fruktansvärt bra i Brunnsparken, tror jag.Ledmotiv på G
Chris har åkt till Frankrike. På flygplatsen förkunnade han följande: Han beräknas vara hemma till helgen och ska då leverera ett färdigt ledmotiv, inspirerat av OMA-ledmotivet, fast pampigare.


2007.11.08

Var i Skövde förra veckan. Vi kom, såg och segrade, Christopher och jag. Så att de. Det börjar bli tjatigt att skriva att OMAL är nästan klar. Men OMAL har aldrig varit mer klar än nu.
Nu har vi ljudlagt och gjort eftertexter. Nu har vi putsat, fejat och styrt upp den loja fightingscenen. Och nu är mästaren dubbad. Bokstavligt talat.

Walter Mööörchs stolta barn
Ljuddesignen var nog det roligaste vi gjorde. Vi var på Sveriges radio. Vi gnisslade med skrot. Vi stönade och brölade. Vi dreglade och hostade. Många ljud blev det. En del spröda och vackra. En del så bisarra och fula att helvetet inte hade plats åt dem.

Att göra ljud är kul.
Det lärde en man som hette Pup mig en gång i tiden.
Som lök på laxen spelade vi in en blues också.

Apropå musik.
Chris två stycken sitter som en smäck i filmen! Han kommer att leverera ett ledmotiv också, om någon vecka sådär.Kart-anim
Jag gör f.ö. en 2d-animation till OMAL nu. Ni som är nördiga nog att räkna ut vad som kommer att hända i filmen räknar rätt lätt ut vad som händer i den scenen genom att titta på bilden... Ni är nog f.ö. inte så många... 'nough said.


2007.10.28

En månad sedan senaste loggning... För dåligt, jag vet.

v.44
Nu i veckan har jag lov. Ja, man har det om man jobbar som lärare. Jag jobbar bara måndag och tisdag. Resten av v.44 spenderar jag i Skövde. Och då ska jag och Christopher ta några regäla spadtag med OMAL, är tanken. Ljudpålägg, eftertexter, inklippsobjekt... Sånt vi kan göra för att driva OMAL längre mot total fulländning.

Music Majstrooo!

Christoffer Holmström har alstrat två musikstycken till OMAL. En adrenalinpumpade fight-slinga och ett sorgligt stämningsfullt stycke som ska fungera som fyllnad lite här och var.
Chris jobbar nu vidare på filmens pampiga anslagsmusik/ledmotiv. Det ska vara influerat av 80-tals-action och det gamla One man army-ledmotivet... Det ska bli spännande och se hur karln ska lyckas föra samman dessa två märkliga motpoler...

Chris on stage
Föresten... Befinner du sig i Skövde den 9 november kl.22.00? Då kan du se Christoffer Holmström framföra visuell och audioell performance-konst på Kulturhusets scen. Missa det inte!

Röta
På specialeffektsfronten: Richard måste animera ihop sitt hus innan han på allvar kan börja animera Kappa-fighten. Specialeffekts-arbetet har av denna ruttna anledning dragit ut på tiden, men målsättningen är fortfarande att OMAL ska färdigställas innan jul.

I vänta på episk animation kan ni ju kolla på Richards Elfwood-sida med illustrationer. Mycket dvärgar och mjöd utlovas:
http://www.elfwood.com/art/l/o/loneanimator/loneanimator.html

2007.09.27

Filmen i stort färdigredigerad. Richard ska bli klar i Oktober månad med sitt animationsuppdrag.

Implantat
Christopner har börjat förgylla OMAL med inlagda bildobjekt under Daniels aktiva påtryckningar. Tanken är att vi ska få fram "mer efter katastrofen" och "mer Japan"...

Skratta inte... Försök skapa Japan ur Lerdala själva...

Christoffer Holmström ombord
Skövde-teamet har haft sammanträde och kopplat mångkostnären Chris på projektet på allvar. Han kommer att bidra med ett flertal musikaliska kreationer.

2007.09.10
The news about this movie has reached the non-swedish regions off this world as well... Some more "readable information" for all off you!
A rough cut off the film is finished. The final cut will be 24 minutes off non-stop postapocalyptic poetic adventure and it will be out before the end off this year!
The visual special effects, a lot of sound work and the end credits are the last things left to do now.

Tonight I made some promotion cards with some strong and chessy taglines...
This is the first one. Perhaps a promtion card... Perhaps a poster... The tagline is inspired by the main title of the film, the power metal balad "One man army tonight" performed by Henchmen of Rivergate.
För er som inte fattar... En ny promo-bild.
Och samma gamla info som ni redan vet. Typ.

2007.08.28
"Henning the Oracle" är ett faktum. Vänner med skägg är guld värda...

Christopher reddar duktigt vidare uppe i Skövde... Nästan färdig grov-reddat nu. Bara effektarbete och DVD-lull-lull kvar. Kanske blir det en färdig film innan jul.

2007.08.23
I måndags fick Richard ett band med råmaterial till den animerade monster-fighten. När han skrattat färdigt sa han att han skulle göra sitt bästa.
Jag har börjat nytt jobb, fått tjänstedator, tillgång till kameror och Premier. Däremot är tiden en bristvara dessa dagar. Alltid någon hake... Livets salta gissel.
Igår fick jag hem en massa framkallade bilder. Bland annat ett gäng shyssta promotionkort med tintade färger och OMAL-logga på. De blev liggandes och kommer med en DVD i framtiden...
Christopher klipper duktigt uppe i Skövde och jag har föga inblick i den processen. Han utlovar dock ett musikkolllage som är "bra sjukt" och säger att OMAL i grovklippt skick klockar in på 18 minuter. Gv.

2007.08.14
Richard har levererat en design-skiss på Kappa-monstret. Ungefär såhär ska dockan se ut, är det tänkt. En kompromiss mellan den "verkliga" sagovarelsen och en mer djurbesläktad/amfibisk/Ninja Turtle-design.Om/när varelsen blir verklighet vågar jag gissa att det är den första Kappan någonsin i en svensk filmproduktion...

2007.08.10
Screenshots. Glimtar av färdig OMAL-film.


2007.08.08
Tillbaka i Ronneby. Därav: Fet uppdatering i loggboken med alla erfarenheterna från de avslutande Västergötlands-sessionerna. Allt är filmat. Sug på den!
De flesta OMAL-propsen är kvar i Lerdala. Kanske blir det musikvideo-inspelning med dem senare i höst, så de fick stanna i västergötland.
I Växjö har Christopher 10 min färdig grov-redigerad OMAL-film som jag ska se imorgon. Mumma...

2007.08.04
Nu har det skett! Allt planerat material till filmen är inspelat. OMAL är färdiginspelad! Jag vågar knappt skriva det. Risken är att jag nyper mig av misstag och vaknar...

Idag tog vi den sista scenen, scen 10, "köpmannascenen", i skogen bakom kyrkan i Lerdala. På elljusspåret och i Vadet... Ja, ni Lerdala-bor vet var jag menar.

Två kända ansikten från OMA gjorde comeback under dagens inspelningar! Niclas Norrström som stuntade/dubblade i OMA och Marcus Marecek som hade läderkläder och tuppkam och fäktades och dog på fältet.
Niclas stuntade/dubblade igen. (Bland annat använde han ett träd på ett sätt som såg dataanimerat ut.) Marcus assistentade och gör en liten cameo i filmen... En cameo för fansen.
Precis som att Nicke har en halvnaken omotiverad scen... för fansen.
Varje Millroad Film behöver minst en stark homoerotisk koppling.Christopher gjorde en stabil insats som köpman/handlare och bar ensam på lika mycket props som varit med totalt under filmen tidigare. Beundransvärt. Mer foton på hans outfit kommer senare.


Niclas i en ogenereat homoerotisk scen.Silverfallen, Lerdala.

2007.07.25
Henning kom ut till Lerdala och gjorde en stark insats mot grönt tyg.


De religösa i byn pratar fortfarande om dagen då en biblisk gestalt vandrade i Lerdala...

Jag hittade dessutom av en ren slump ett hus vid Sparresäter utanför Lerdala som fick tjäna som extreör till den berömda "träningslokalen" i filmen. Vi tog två scener där. Henning dubblade för Jonas i båda och jag dubblar för Peter i en av dem. Sanlöst sjukt.

Jag funderar på att i framtiden göra en film där alla faktiskt är sig själva...
Men det kommer aldrig att gå efter det här horribla experimentet.
Bäst är att den unga mästaren spelas av hela 5 olika personer...


2007.07.23
OMAL på Sverige-turné... Kanske inte. Men väl i Västergörland för att ta de förhoppningsvis sista tre scenerna till filmen.

Idag samlades Jonas Svahn, Peter Olby och jag i Lerdala för att filma OMAL. Precis som 2004. Känn historiens vindslag i följande bilder...


Master & servant. Jonas och Peter samlade. På samma plats under samma omständigheter som 2004. Jag har redan preliminär-bokat dem för inspelning av "One man army 3" sommaren 2010...


Jonas ville gärna hem och renovera sin trappa...

Jag har lite ångest med det filmade materialet. Jag var ensam i "teamet" med två skådisar. Jag var både regisör, fotograf, rekvisitör och assistent på samma gång. Resultatet blev tyvärr en viss hafsighet. Dessutom hade jag aldrig handskats med Christphers fina kamera. Skärpan fel ibland... Exponering fel ibland. Obefintlig regi i stil med "Gör nåt bara... Vad du säger är skit samma... Vi efterdubbar ändå sen...".

Edit:
Christopher har sett materialet och försäkrat mig om att det fungerar. Ångesten är inte lika stark. Guld värt.

Edit 2:
Värt att notera är också följande. Dagen efter inspelningen med Jonas & Peter stor-städade jag och pappa ladugården under en hel dag.
Så inspelningsplatsen, i sitt befintliga sletna skick, is ni more, så att säga.
Vad som däremot är bra är att vi nu kunde filma Henning i intreören. I en vision som utspelar sig före de andra bilderna.
Någon mer än jag som hänger med?2007.07.18
"Jag kommer hem till dig, jag är en händig man..." Jag sitter i köket, syr på symaskin och nynnar Per Gessles nya rätt beiga låt fastän jag inte vill...
Jag har sytt flaggor, ett underarmsskydd och ett bälte där man kan fästa massa coola gadgets med kardborreband. Kardborreband är underskattat. Det är den bästa uppfinnigen som finns, näst efter tusch, tejp och cykeln... Det fäster så bra och blir så snyggt. Dessutom är det retro. 80-tal... Kardborreskor eller sock-i-plast på jympan...I Växjö har Christopher börjat logga in material och redigera. Jag har sparkat på Chris om musik. I helgen åker jag upp till Skarabörg och kommer där att ta fler scener. Det är på gång nu...

2007.07.16

Här är ett armborst jag gjorde igår kväll och i morse. Ingen Mad Max-film utan åtminstone ett armborst! Som tillbehör syns också koger och pilar.
Papper, trä, en marknads-leksak, sugrör, två galgar och lite annat löst skräp användes i byggandet. Dock saknas sträng... Hittade ingenting jag kunde använda som sträng...

Idag ska det tas lite kompletterande bilder! Få se vad vi får gjort... Vi är bara tre och ingen huvudrollsinnehavare, men något ska det väl bli.
Edit: Japp! Jag, Christopher och Jimmy tog lite kompletterande bilder i Brunnsskogen. Jimmy blev nummer 3 (eller 4 om man räknar min insats förra året) att vara i huvudrollskläderna. Sanslöst sjukt det här... Det blev hursomhelst riktigt bra material.


Årets sommarbild i Blekinge Läns Tidning... är nog INTE den här. Men rolig är den.

2007.07.14
Nu har jag hört Christophers voice-over-inspelningar, och den är helt fantastisk!

På måndag kommer vi att spela in lösa kompletterande scener. Förhoppningvis.

Datum och skådisar för Skaraborgs-inspelning är också spikade. Niclas Norrström, stuntman och body-double i första OMA, är positiv för inhopp i OMAL.

2007.07.08

Voice-over-insp!
Idag har Christopher spelet in stora delar av filmen voice-over i Växjö. Jag skrev alltihop igår. Det är inte långt mellan tanke och handling i OMAL. Skönt sätt att jobba på, tycker jag. Först filma. Sedan styra upp det man fått med voice-over. Det blir nog bra.

Uppföljare med återseenden!

Kontakt är etablerad med både Jonas Swahn och Peter Olby och de är positiva till att reprisera sina roller från OMA i OMAL!

Eventuellt och förhoppningsvis sker inspelning v.30 i Tibro-trakten i västergötland.Look-a-like

Magnus Haraldsson som gestaltar den unge mästaren (i de "omaskade" scenerna, minst 3 pers. kommer totalt att vara i huvudrollskläderna) är faktiskt hyfsat lik en yngre version av Jonas Swahn! Avgör själva... Men vi i teamet är stolta med att ha hittat en look-alike som faktiskt visuellt funkar som en yngre version av till rollen!

I kapp... a.
Kappascenen existerar ännu inte i någon form förutan i filmat grundmaterial, teckningar och dialog. Nu har Richard gått tillbaka till tanken på en docka. Så nu lutar det åt en stop-motion-animerad lösning. Det här är den första animationstext-bilden jag gjorde snabbt med blyerts och Photoshop. Man får lite känsla för hur det kan tänkas se ut...2007.07.05
Mer bilder från helgens inspelningar. Men sen får det räcka.


Förhistoriska fynd bland ormbunskssnåren i Brunnsparken, Ronneby.


Japanska trädgården i Brunnsparken är som gjord att klä ut sig och posera i... Jimmy och Magnus testar några shyssta moves.


Jimmy ger liv åt Richards Kappa-hand på platsen där den beryktade "smeka stock-scenen" spelades in.


På utflykt i det gröna. Järnavik, Bräkne-Hoby.


Nu ska ni få dagens amatörfilmstips, barn:
Baksidan av däckfirmor = Guld värd som "efter katastrofen-kuliss". Nästan lika bra skrot- och ångestfaktor som bakom Tappen i Lerdala... Christopher filmar moln, om någon undrar.


2007.07.02
Vi har praktiskt taget levt och andats OMAL den här helgen... Inspelning både lördag och söndag. Effektiv tid. Allt det planerade blev faktiskt filmat!

Lite bilder från inspelningen:


Söndag. "Gravscenen" filmas i Brunnsparken, Ronneby.Lördag. "Scavenger-intro-kollage-bilder". 2 x Daniel + en hög skrot. Gv.

Såhär går man klädd om man ska på Sweden Rock Festival... ELLER om man ska raida i framtiden.

2007.06.28

Om inte syndafloden fortsätter dränka blekinge med vatten spelar vi in nu i helgen i Ronneby!

Inspelningsschema:

Lördag 30/6
- 10.00 Rövarscener till anslag / Etabl. av rövare i skog (Ronneby)
- 12.00 Lunch
- 13.00 Ninja/HP-scener:
Gravscen / Dinoscenen (Ronneby)
Intro till Dinoscen: "Trilobit-scenen"
Bergsklättring / Orakel-scenen (Ronneby och/eller Bräkne-Hoby)
"Mordet vid lägret"

Söndag 1/7
- Ev. mer scener med HP. Det som inte hinns med dag 1. (Ronneby och Bräkne-Hoby)

Scener som ska spelas in i Lerdala v.30-31:

- Köpmannen-scenen
- Oraklet (mot blue-screen)
- Lägereldsscenen/ramhandlingen

---

En kompletterande storyboardsida
En storyboardsida av "kompletterande art" finns att titta på här >>.
Sidan visar några kompletterande bilder till Kappa-scenen, främst som referenser och diskussionsunderlag. Den visar också den tillagda "triolobit-scenen" som inleder "dino-scenen" i den ursprungliga storyboarden.

I prop-förrådet
Här följer lite foton från mitt hobbyrum i källaren där det för tillfället målas och klistras OMAL-props i stor utsträckning.


Scavenger #2-props under framväxt. Svårt att få färgen att täcka på en orange flytväst! Inte snyggt att det blir orange där färgen flagnar av...
På bilden syns också fejk-ringbrynja gjord av halkskydd och lite annat bös som rövarens ska ha i bältet. Prylen med handtag på ska bli ett cybernetiskt ben.


...som så mycket annat här i världen blir det så mycket snyggare utan blixt.


Richards gjutna gummiplattor är guld värda för att "MadMaxifiera"... Här syns också en grundmålad trilobit som ska förekomma i filmen.


Scavenger #1-props i form av flytväst och skateboard-skydd. En kaststjärna av papp och spackel. En målad leksaks-harnesk och mer skateboard-skydd.

2007.06.18
En liten "update" med vad som hänt med OMAL den senaste månaden.

Råklippning: Christopher har börjat råklippa material i Skövde. Det finns en råklippt fight-scen och ett introkollage. Screendump nedan. Fler kommer senare.Utlandsfilmning: Christopher är för övrigt på Kreta nu och har med sig kameran. Förhoppningsvis kommer han att ta några bilder där som kan passa in i filmen. Jag var på Kreta senast i förrgår (sant!) och såg en shysst utbrunnen lastbil som jag önskar att han hittar och filmar. Den var som copy-päjstad ut Mad max och in i verkligheten...

Props: Jag jobbar just nu med mer props och rekvisita. En scavenger-karaktär till... minst... ska utrustas. Imorgon köper jag en flytväst till. Har en massa skräp att måla och limma också.

Jag och Richard har snackat om Kappan och lite annan rekvisita. Kappan kanzske kommer till liv som dräkt ändå... Den har ju annars varit en stop-motion-docka länge i planeringsfasen, men nu är vi tillbaka på dräkt-tänkandet. Kappor på film tillhör ju inte vanligheterna (speciellt inte i svenska independent produktioner!) så visst vore det fräckt...

Inspelning i sommar:
Mer inspelning är i Ronneby är planerad i sommar. Datumen som gäller är preliminärt helgen 30/6-1/7 och kanske 7/7-8/7.
Vill du vara med? Säg till. Det behövs folk. Inte minst en huvudroll.
Dessutom är två scener planerad för inspelning i Skövde-trakten, längre fram i sommar. Mer specifikt: Scenen med köpmannen och scenen med oraklet (mot bluescreen) ska tas i Lerdala-trakten.

2007.05.18
Lite fler bilder från inspelningen i lördags. Den här gången utfärdas fet spoiler-varning på innehållet.


Slarre smyger sig på. Christopher fångar dramatiken med en close-up.


Med ett shysst järnrör slår man världen med häpnad.
Och en ninja bryr sig inte ett skvatt.


Kan man göra sådär? I verkligheten? Tänk er den i slow-motion.
Ja, riktiga ninjor bär vita sockar.


Christopher förevigar vackra ögonblick, en dag vid havet.


Bergsbesegring på hög nivå.


Snygg bild som skam. Utsnittet är helt fantastiskt. Nästan en affisch.
Bokskog är så snyggt. Alla filmer borde utspela sig i bokskog. Jämt.

2007.05.12
Jag vågade inte skriva det i loggen förrän det skett... Idag har vi spelat in OMAL. Efter år av prat är produktionen igång. Tre scener skjutna.Tack till Danial, Daniel och Jimmy som idag hjälpte till att göra det möjligt. Guld värt var det.
Fightscensplanering i Brunnsparken, Ronneby.


Danial och Christopher i naturreservatet utanför Bräkne-Hoby.

Mer foton kommer senare... Har sjukt många behind-the-scenes-fotgrafier från dagen inspelningar...

2007.05.09
Nytt år. Nya tag. Nytt folk. En ny möjlighet att skapa en legend!
Inspelning av tre scener sker nu på lördag 12/5 i Bräkne-Hoby och Ronneby.

Zzzzzzz....

2006.10.02 Storyboard!

Nu har jag fixat en sak som släpat en längre tid... Den kompletta storyboarden till OMAL finns tillgänlig för de intresserade! Den ligger på 14 sidor och är drygt 3 Mb som jpg-filer i halvkass upplösning (150 dpi, borde funka att skriva ut med ok resultat). Ladda ner den genom att högerklicka på bannern nedan och "Spara mål som..". Eller maila Daniel och be om att få den på mailen.2006.09.07
Vad har hänt med OMAL? Varför uppdateras inte loggen? Har projektet dött en plågsam död? Nej! Däremot har den stora malpåsen åkt fram och omslutet projektet. På grund av diverse problem hanns inspelningen inte med under sommaren. Däremot är förproduktionen i form av manus och storyboard helt klart.

Vi har också spelat in en demoversion av powermetal-balladen Legend som planeras som ledmotiv till filmen. Resultatet blev minst sagt... intressant.


Kort sagt: Projektet vilar. Nya tag kommer när tiden och engagemanget finns. För det är det som krävs om det här ska ros iland. Vi satsar på 2007.

2006.07.01
Christopher har klippt en teasertrailer för filmen av testinspelningsmaterialet. Här syns några screenshots ur den. De första glimtarna av "färdig" OMAL med andra ord...2006.06.29
Nu har det genomförts testinspelningar i Brunnsparken. Daniel krängde på sig dräkten och vi insåg snart att det behövs en skådis/standin/stuntman med "riktiga" kampsportskunskaper.

Glimtar av materialet kanske går att använda. Lite roliga produktionsfoton togs.

"I'm your One man army tonight... There's noone left in the world to fight..."


Christopher redo för medeltidsveckan i Hova...

2006.06.09

Under veckan har Liz levererat dräkt! Såhär tjusig är den.Observera att dräkten inte är komplett på bilderna. Lindning kring midja och underben, samt skondon ska till. Ribban ligger lite högre nu än i förra produktionen! Richard jobbar på "armgrunkan" och ett äkta ninjasvärd. Daniel lägger sista handen på något som liknar ett manus.

2006.05.29

Nästan en månad utan update här! Katastrof. Det betyder inte att arbetet med OMAL har stagnerat. Tvärtom. Den 20e gjordes det lite testtagningar i Brunnsparken. Den 21a var teamet utanför Bräkne-Hoby och rekade inspelningsplatser. Dessutom spånades till ledmotivet, powermetal-balladen Legend. Någonting av episka proportioner tar form... Minst sagt. Så att de.

Christopher riggar sin snygga utrustning för lite testfilmning i Brunnsparken."Ur det här hölet kan nåt äckligt krypa upp..."


2006.05.01
Lade till en ny, fullständigt orealistisk, produktionsteckning på Kappa (till höger). Varelsen i filmen kommer garanterat INTE att se ut så... Men ändå.

2006.04.24

Daniel uppdaterar hemsidan med lite ny production art i färg. Håll till godo. Kappa och det högteknologiska armbandet avslöjas...
Vill ni i produktionen ha bättre upplösta versioner av bilderna? Bara maila.

2006.04.18
Många goda OMAL-nyheter! Under påskhelgen växte ett skelett till ett manus fram. Dessutom: Torgny spenderar sommaren i blekinge och är prel. signad som huvudrollsinnehavare i filmen!
Tess, som inte heter Tess utan Liz, meddelar att dräkten är under produktion. Richard tror också att det ska vara möjligt att lösa de specialeffekter/props som behövs.

2006.04. 10 Christopher och Daniel brainstromar kring projektet. Bland annat skrivs ett skelett för en text till eftertexttemat, Legend. Förhandlingar pågår att få ett metal-band att göra en äkta power metal-låt på materialet.

2006.04.05
Den här projektsidan har premiär på Lenneer.se. Officiellt blir också namnet på produktionen och beteckningen/förkortningen "OMAL".

2006.04.04 Christopher och Chris arbetar på musiken till filmen i ett stycke pompöst nog kallat Fate of Time, uppe i Skövde.

2006.03.28 Christopher förtäljer att han kommer att spendera sommaren i Småland och gärna hjälper till med produktionen av OMA2. Fantastiskt. Nu behövs bara ett manus o lite skådisar. Sedan är resten piece of cake.

2006.03.22 Kontakt etablerad med "Tyg-Tess" som ska fixa en dräkt till filmen. Men några meter billigt Ikea-tyg ska hon skapa något som förhoppningvis matchar den improviserade ninjan i OMA. Guld värt.

2005.11.08 Kontakt Etablerad med Richard som brinner för film o crazy projekt! Vi börjar föra lite lös dialog om OMA2 o eventuella specialeffekter...

Sommaren 2005 Daniel flyttar till Ronneby och funderar på att använda de nyvunna tillgångarna i form av bokskogar och Japanska trädgården i Brunnspark till "ett filmprojekt eller nåt". Tanken på OMA2 börjar gro...

---


Bakgrund:
Jag har länge funderat på en uppföljare till One man army (2004). Jag blev ärligt talat inte speciellt nöjd med den första filmen. Konceptuellt blev jag nöjd, men inte genomförandemässigt. Jag var splittrad och stressad och "slängde ihop den" mer eller mindre. Men ett faktum kvarstod. OMA hade bidragit till roliga ideér och ambitioner. Många kom inte ens med. Det var där energin och motivationen till OMA2 fanns. Känslan att det fortfarande fanns saker kvar att göra. I känslan att göra ett kravlöst och vansinnigt, men roligt, projekt.
Min ambition med OMAL är att att göra något som både är estetiskt experimentellt och lekfullt naivt.

Namnförvirring?
Tidigare florerade rykten om namn som One man army 2 och One man army: Renegade. De är nu avskaffade i förmån för One Man Army Legends. I talspråk kommer dock "One man army 2" eller forkortningen "OMA2" att fortsätta användas. Även om OMAL är "den rätta officiella förkortningen". Vem bryr sig egentligen? Tja... Det är ju du som läser. Inte jag.

//Daniel
Millroad Film


Känt & officiellt om One man army: Legends:

- Filmen utspelar sig innan den första filmen och kommer att kretsa kring mästaren i den första filmen och dennes äventyr som ung. Platsen för filmens handling kommer att vara Sverige och Japan, inspelningsplatserna västergötland och blekinge.

- Filmen kommer att vara helt fristående och kommer endast mycket löst knytas till sin föregångare.

- Filmens scenaografi och props kommer att vara mer genomarbetade och genren "Mad Max-ninja" kommer att vårdas ömt.

- Filmen kommer att vara ett ihopkok av västerländsk postapokalyps och österländsk myt/saga.


Inblandade kreatörer :
(typ eftertext-text)

Written and directed:
Daniel Lenneér

Camera and editing:
Christopher Johansson
Daniel Lenneér

Music conducted by:
Christopher Johansson
Christoffer Holmström

Cast:
(in order of apperance)

Jonas Swahn (old ninja master)
Peter Olby (the future ninja)

Daniel Lenneér (the future ninja: bodydouble)
Henning C Brandstedt (old ninja master: bodydouble)

Magnus Haraldsson (young ninja master)
Danial Dadgar (young ninja master: acting/stunts)
Niclas Norrström  (young ninja master: acting/stunts)
Jimmy Bäckström (young ninja master: bodydouble)

Christopher Johansson (The Salesman)

Henning C Brandstedt (The Oracle of Kwai-Taikii)

Daniel Slat (Scavenger #1)
Daniel Lenneér (Scavenger #2)
Marcus Marecek (Scavenger #3)

Jimmy Bäckström (the master of the master)Propmaking:
Richard Svensson
Daniel Lenneér

Costume design:
Lillith Mattsson
Daniel Lenneér

Storyboards:
Daniel Lenneér

Thanks to:
Ove Lenneér
Annette Bengtsson
Janne Bengtsson
Ronneby kommun

 

Daniel på plats i brunnsparken, sommaren.05.


"Production art" på filmens namnlöse huvudperson, apr. 06.


Färgversion av samma karaktär.Skisser på vapen och props. Bland annant HPs högteknologiska armband.Ninja-props i verkligheten! Svärd och "armgrunka" av Richard Svensson. Nunchakuu i barnmodell av Daniel. Svärd-attrapper använda i OMA1 tillverkade av Peter Olby.


Närbild på den omtalade armgrunkan Richard gjorde efter min teckning ovan.Kappa, en mytologisk best. Verklighet eller myt i Japan 2063 AD?

Ny produktionsteckning på Kappa. "Som en ninja turtle typ".


Planlöst storyboardande kring filmens anslag, feb.06.

Jorrå... Så att dee,,,


<< Tillbaka till projekt-sidan