Här samlas nördigt extramaterial till fanzinet NOGI - STRAFFET (NOGI 4). Välkommen!

Jag som skriver här är Daniel Lenneér. Jag har både skrivit och tecknat den här gången.

SLAHAD-gänget - Stefan Harrysson, Daniel Ahlgren och Andreas Lindén - är med som skapare av figurer som används denna gång.
Dessutom är NOGI 4-serien baserad på (en remake) serien i NOGI 3 som dessa herrar skapade ca 1986.


Ovan: Såhär såg omslaget ut på skisstadiet. Tanken var att Nogi skulle se ännu mer slagen, sargad och blodig ut.

Under: HORN är en återkommande skurk i SLAHADs universum. Han dök ursprungligen upp i Stafan Harryssons NOGI Nr 3 1985.NOGI 4 Straffet "remakear" händelserna i denna Nogi Nr 3-tidning.

Det absurda är att serien var till 70% klar när jag läste tidningen ovan och bestämde att styra serien mot en remake.
Så remakeen är tweakad. Inbänd med skohorn, ganska sent i den kreativa processen. Jag ville ju helst undvika att teckna om för mycket.

---

Sidan där HORN introduceras var det första jag skissade - innan det ens fanns ett manus....Jag ritade om Nogis bakifrån-gestalt i bilden ovan ett par gånger innan jag var nöjd. Jag visste inte om jag ville att han skulle se muskulös ut eller
bullig och hjälplös (s.k. "muskel-lös"). Det roliga med NOGI är u att hans kroppsform tillåts variera... Jag föll (som så ofta) fär det senare alternativet.
Blandade skisser gjorde inför arbetet med serien. (nedan)


Pennan. En så underbart sjuk figur.
Ursprungligen skapad av Daniel Ahlgren.
Så dålig, att den blir bra.

Pennan bär mössa av anledningen att det är sommar och varmt. (Det är tydligen roligt)Variant på Nogi och HORNs möte tecknad utan någon större anledning alls - från början.
Bilden fick sedan hoppa in som kapitelillustration till hela serien. Det var itne tänkt från början.<< TA MIG TILLBAKA TILL LENNEÉR-FANZINE-SIDAN!

© LENNEER.SE, SLAHAD & NO MILK & HONEY COMICS
2016