still standing
40 sidor fanzine
Pris 20 kr + porto
Beställ genom att först maila.

"Still Standing ger mig rå ångest på samma sätt som en bok av Jonas Gardell (...)"
(:Ur recension i BoB #3-4 2005)

Still standing består till största delen av självbiografiska serier tecknade under 2004. Det genomgående temat är tristess och att fortsätta kämpa, uthärda och stå upp.

Still standing
är något av en manifestation över den meningslöshet som jag för tillfället upplever i mitt konstnärliga arbete. Det är inte lätt att fortsätta brinna för sin konst när man inte når ut, möts av cynisk skepsism eller bara ignoreras. Man vet att man sitter på sjukt mycket potential och kompetens, men man uppnår ändå inte på långa vägar det man vill. Fanzinet kan också ses som en motreaktion mot mitt förra fanzine som på grund av sin sammansättning blev en helt annan helhet än vad jag från början önskade. Den här gången är de roliga poängerna krafigt reducerade och ersatta med svärta och vakuum. Serien Teckna en serie visar den tråkiga process skapandet av serie oftast består i. I TV-kväll fick jag äntligen möjligheten att göra ett helt uppslag där det inte händer någonting. Statiska rutor i serieform är i sig själva en motsägelse. Ett tidförlopp utan rörelse. Meninglöshet. Abstracto comics bjuder bara på bilder, utan synbart narrativ eller ens syfte. Vad är meningen?

Still standing
innehåller serier som endast i ett fåtal fall syftar till att vara roliga. I de flesta fall är serierna lika monotona och tråkiga som livet.

Fanzinet har blivit väldigt försenat, det skulle egentligen gått i tryck i november 2004. Det är faktiskt inte mitt fel. Kan faktiskt inte hjälpa att killen på Sveroks Västs kansli inte kunde lyfta arslet ur vagnen på ett halvår. Istället fick jag låta trycka på Skövde kommun. Jag hade tyvärr med mig alldeles för risiga orginal och hela kopieringprocessen skedde så att säga per automatik. Det fick bli som det blev. Grått, dassigt, blekt och jävligt blev det. Jag ber om ursäkt för att kvaliteten på trycket inte är den bästa i det färdiga fanzinet! En serie olyckliga omständigheter bidrog som sagt till detta. Man lär av sina misstag och nästa gång blir det ett zine med bättre kontrast och svärta! Still standing kom till sist i alla fall. Jag jobbar för tillfället på mitt nästa fanzine som antagligen kommer att vara själbiografiskt och bestå av en enda lång historia om mina år på gymnasiet. Eller ockå blir det ännu ett meningslöst samlingsfanzine. Får se.

//Daniel Lenneér
juli 2005

 


Still standing är klar. Glädje eller ångest?