Take 2: "Från bös till bok!" - En verklighetsbaserad dokumentationssida.

Party med Pluto
är en av de historier som vägrar dö...
Tydligen är det så.
Det var aldrig riktigt meningen.
Det började som ett möte av bisarr art.
Det blev en 48-sidig serie.
Ett möte jag helst vill glömma resulterade i en bok.
Nu kommer jag aldrig att glömma natten med Pluto.

Hösten 2007 släpps Party med Pluto som bok. Det sker som det första släppet på det unga nystartade Göteborgs-förlaget Man av Skugga Förlag>>

---

Loggbok för projektet:

Av en ännu inte officiell anledning omarbetar och utökar jag just nu serien. Men andra ord är feedback och konstruktiv kritik fortfarande välkommen! Ös på!
"Tala nu eller förbli tyst för alltid..."
(som de dramatiskt säger på amerikanska brölopp, åtminstone på film).

Den gamla versionen är 38 sidor. Den nya landar troligen på 48 sidor.
Då hoppas jag att berättelsen är uppsnyggad, håller ihop bättre och till på köpet blivit lite mer underhållande och "komplett".

Här presenteras lite bildmaterial från omarbetningsprocessen.


Jag kommer också att lägga till (minst) två helt nya scener, baserade på iaktagelser som sorterades bort i första vändan samt kompletterande detaljer som David har tillfört under processen. Detta i sig är guld värt, men det ställde också till problem när det gällde att passa in det nya materialet med det gamla.

Hela inledningsen tvingas jag arbeta om och började för min egen skull att skissa i väldigt enkla "dummyteckningar".


Såhär kan det se ut då. Det är den seriens första sida, i förenklad form.
Inget onödigt bös, bara handling och layout.


Här är en dummy på en ny sida som introducerar Buzz-spelandet i berättelsen. Vi bjuds lite mer av Plutos karaktär också.

Och här är samma sida blyertsskissad... I det här stadiet är det bara att hoppas att man inte fuckar upp tuschningen för mycket.
Ja, jag saknar mitt ljusbord en del i vissa lägen... Med "tuscha-o-sudda-metoden" får man ingen second chance...


Update: För ordnings skull också. Sidan tuschad och klar.

Mer innehåll kommer. Stay tuned.

//Daniel
21 feb. 2007
---------

Hej igen! Några veckor senare och några veckor lägre fram i arbetet med den nya versionen av PmP!

Bland annat har jag varit uppe hos mina föräldrar i västergötland en vecka. Naturligtvis jobbade jag på serien även då och såg till att under vistelsen använda mittt gamla ljusbord, där det behövdes.

Jag känner mig ganska glad och upprymd i skrivande stund...

Jag har idag och igår omarbetat den ofantligt jobbiga "barhängssekvensen". Ett ok har lyfts från mina axlar! Jag gillade den gamla scenen, men faktum är att den var "fel" i förhållande till "verkligheten". Det kom fram i dialog med David att Pluto begav sig till baren och där snyggt "dumpades" innan vi gick hem för kvällen. Scenen var roligare än den ursprungliga, så jag vlle ha med den på något sätt. Resultatet blev att jag fick arbeta om hela den ursprungliga monotona sekvensen genom att göra en ny monoton sekvens... Det var jobbigt som skam, för det innebar att teckna om samma rutor med minimala ändringar och det brukar kännas som en dubbel börda...

Här är den nya "barhängsekvensens" första sida.
Nedan: Sida 38, som dummy...


...och som tuschad/monterad sida.

Ja, Bon Jovi-lajv-låten ska in också. Har inte hunnit få dit ny textning ännu.

Jag kan vara ärlig här och erkänna att bakgrunden är duplicerad digitalt. Fan orkar rita samma tråkiga bakgrund femtioelva gånger... Däremot är figurerna omritade för varje ruta nu!
(Det var de inte i den första fanzineversionen. Det var mer "fusk" då.)

En sak till: Jag kontrollräknade och satte den första sammanställningen precis. Nya PmP ÄR 48 sidor! Exakt! Jag blev faktiskt imponerad själv... Jag uppskattade den nya versionen till 48 sidor och den verkar bli exakt så lång!

Nu återstår små modifikationer och textning här o där. Små saker som slukar mycket tid,

För att inte tala om hur mycket tid allt scanningsarbete kommer att ta! Min gamla dator blir slö av de 600 dpi stora seriesidorna...

Ett, två, kampen går vidare...

//Daniel
10 mars 2007

---------

"Inledningsproblematik."
Det blir mer text på seriens allra första sida och jag ingåg att den gamla första bildrutan inte längre fickplats. Ingen skada skedd, tänkte jag, eftersom den var ganska risigt ritad.

Nedan syns både den nya förstarutan (överst) och den gamla (nederst):

Den nya varianten är smalare i formatet och bättre tecknad. Den visar det nödvändigaste (jag tänkte att karaktärerna var det vikigaste, och mitt och Plutos första möte.), men lösningen lämnar också mycket det tidigare ute... Det är det som är problemet. Den nya förstarutan är helt enkelt inte lika etablerande som den gamla.

Vilken lösning är bäst? Hur viktigt är det att etablera rummet? Jag vet inte... Får väl fundera och prova...

//Daniel
12 mars 2007

---

"Omslagsångest"
Omslagsångest är ifs lyxångest... men ändå.

Såhär ser mitt första utkast ut. Det är två veckor gammalt vid det här laget. Har fått feedback på lite detaljer som jag ska prova att ändra på.Här är två andra skissade varianter... Den första är en variant på ovanstående. Jag både gillar och ogillar "utfallande" på omslaget. Vet inte om det g¨år att lösa, men det borde det väl.
Den andra är rätt rolig. Den blir nog en flyer i alla fall. Där finns gott om plats att fylla med intresseskapande "taglines" och sånt.

Här är en liten bild tänkt som en knapp, en s.k. "butt", i reklamsyfte. Det blir fyra olika varianter med olika färger och citat.

Innan helgen ska jag ta fram underlag för affisch och övrigt promotionmaterial. Ev. droppas nyheten och projektets officiella syfte i början av nästa vecka. Då börjar "Seriedagarna" på Göteborgs bibliotek. Jag kommer tyvärr inte att vara där. dte hade varit kul, men det är långt och det är mycket att göra.

//Daniel
13 mars 2007
---

Det är sent... eller tidigt beroende på hur man ser det. En bra sak med att bli arbetslös emellanåt är att man kan kan plöja ner tid i projekt som det här. Det som är dåligt är att man vänder på dygnet och blir en smula verklighetsfrånvänd. Det är väl smällar man får ta antar jag... Projekt har ju som regel en början och ettt slut.

Senaste nytt:
Alla 48 sidorna är scannade, leveljusterade och putsade nu!
Och de som skulle "editeras digitalt" är också färdiga!

Hurra! Det måste firas på bästa sätt! Det måste firas med Guns n' roses-cover av dåligt live-band och barhäng! Och bira!


Bilden ovan är från den nya omarbetade och omtalade monotona barhängsekvensen...

Nu ska jag bara putsa små, små detaljer under morgondagen. De stora detaljerna har jag redan putsat förhoppningsvis...

Jag gjorde precis en reklamflyer i tre varianter. Såhär ser den ut som jag blev mest nöjd med. Kanske borde stå något mer? En första version som sagt.Nu ska jag "backupa" hela rasket. Imorgon jobbar jag vidare med finputs och omslaget.

---
En ny omslagsvariant... baserad på den lilla skissen ovan. Nu börjar det likna något!


---

//Daniel
14 mars 2007

---
Ännu en omslagsvariant. Är du nördig nog att se skillnaden? (Nu när jag ser den jämte den förra ser jag personligen rätt stora skillnader...) Fjärde varianten sammantaget. Och några fler lär det nog bli innan jag är helt nöjd.Idag har jag uppfyllt det första delmålet. Jag har skickat en cd med huvudserien och lite annat bös till Götet. Det känns bra. Imorgon blir det ganska lungt på projektfronten, eftersom jag ska jobba hela dagen på högskolan i Karlshamn. Men i helgen blir det full fart igen. Det är fortfarande mycket kvar att göra...

//Daniel
15 mars

---

Den 8-sidiga Epilog-serien Samtal om Pluto är nu färdigställd, scannad och level-justerad. Helt ok, blir det. Textningen måste ses över på sina håll... Sen blir det hååårdrock!


Ur Samtal om Pluto.

Nu är det föresten officiellt och på allvar! Party med Pluto släpps som seriealbum och blir det första albumet ut på Man av skugga förlag! Det är därför jag har fortsatt slipa hörn på serien och satt upp den här hemsidan...
Albumet kommer att landa på ca 70 sidor, ha färgomslag och svartvit inlaga. På förlagets hemsida kan man redan nu förhandsboka ett signerat ex. för det blygsamma priset av 100 SEK.Idag började också Serieveckan på Göteborgs stadsbibliotek. Tobias och Amanda från förlaget sitter där och gör reklam för albumet. Till försäljning finns också några av mina fanzines.

//Daniel
19 mars
---

Ok. Tre dagar sen senast. Ny lägesrapport.

Idag är är ännu ett delmål avklarat. En andra cd med material är utbränd och skickad till Götet. Och med det är i stort sett allt material färdigställt... Ja, jag vågar knappt skriva det. Det återstår för min del säkert textredigering och puts av en massa småsaker...

Omslagstest: Jag tecknade vår omslagstrio i skepnad av "De tre aporna" men hade inte mod att använda den på den slutgiltiga versionen. Tyckte väl inte det passade riktigt...

Presentationssida: Boken ska ha nån sorts presentationssida sist som presenterar mig lite kul och kortfattat. Jag skissade fram några förslag... Se de bästa nedan.


Den första skissen blev nåt av en Lucky Luke-pastisch. Ni vet, den bilden på albumens baksida när han drar snabbare än skuggan.
Fruktskålen blev rätt rolig... Men lite "far out". Kom på att jag kunde utvecklat ideén lite mer. Henke kunde blivit en kiwi-frukt och David en rädisa... eller nåt.
Jag har tuschat upp två versionerna av den tredje varianten där jag sitter vid ritbordet. Den är tråkig... men "safe"... får se om det blir den eller om jag tuschar upp nån annan.

Nya siluetter: Siluetter i serier är snyggt och coolt. Avslutar med siluetterna från sidan 19. Den uppmärksamme (übernördige) ser att min siluett är utbytt mot fanzineutgåvan... Den gamla såg faktiskt inte klok ut för fem öre...


Nu blir det paus från Pluto och "brödjobb" på biblioteket. Åtminstone imorgon... I helgen planerar jag att slipa texterna till boken. Det lilla som står skrivet på baksida, presentationssida etc. vill jag ska var guld...

//Daniel
22 mars
----

Textredigering


Sexig rubrik va? Textredigering... Denna baksidestext... Den måste ju sitta som en smäck. Den måste vara bra. Den måste lyckas sälja mitt keffa banala seriealbum till massorna!

Läs den lätt modifierade baksidestexten här >>.

En annan text som vållar lite ångest är presentationstexten. Det ska vara en presentationssida längst bak, är tanken. Dessutom är jag inte säker på valet av bild... Har åtminstone gjort två alternativ som jag är hyfsat nöjd med.

Här är presentationssidan i sin utvecklingsfas >>.

Kommentera gärna på mailen!

//Daniel
26 mars
---En sida för "Forumboooost"

Ikväll gjorde jag en egen intern promotionsida för albumet/serien. Tänkte det kunde vara bra att ha något snyggar/stilrenare att länka till för tex. "forumboostning" och "mailboostning".

Här
där Tobias redan droppat nyheten. Och jag hängde på.

Min egen prel. promosida hittar du här >>

Imorgon har Tobias utlovat den första betan på settningen på inlagan. Det ska bli spännande att se... Då blir det säkert mer att göra, men just nu är det peppar, peppar ganska lungt...

//Daniel
27 mars
---

Pärminssidan
Tobias gillade pärminsidan på fanzinet Party med Pluto, så den ideén hänger med till albumet. Det rör sig om en vägg med släkfoton, lite som en "familj". Samtidigt är det naturligtvis en kärleksfull pastisch till pärmarna till Tintin-albumen...

Det är inte den nyaste av ideér precis... Sedan tidigare har ju Mats Jonsson haft det i sina böcker. Nya Kapten Stofil-albumet har det tydligen också.


Tapetbakgrunden är från min farmor. Det är pure autentic 60-70-tal. Hon har fortfarande tapeten i sitt tv-rum. Respekt. Dessutom hade hon undanstoppade "reservrullar" som vi kunde fotografera i bra belysning...
Vi använde tapeten första gången i vårt konstprojekt "Mormors vägg" på högskolan.Det är inte säkert att vi använde tapeten dock. Förlag-Amanda har tydligen gjort ett alternativ. Vi ser helt enkelt vad som fungerar bäst.

//Daniel
1 april
---

Tapet
Såhär ser Förlag-Amanda hemmagjorda tapet ut... Den är snygg! Den får det blir som bakgrund på pärminsidorna...Frukt
Jag kunde inte låta bli att tuscha upp och färglägga den här bilden... Nån som vill ha frukt? Ta helst inte päronet. Jag har hört att de kan vara lite beska såhär års...

Provtryck
Ja, nu skulle egentligen Party med Pluto vara sänd för provtryck i Warzawa...
Men naturligtvis har det kukat ur! Tryckeriet hade tydligen dels fattat fel, dels flyttat, dels kopplat ur sina servrar... Nu ska de dock vara på banan igen.
Men det är lungt. Förhoppningsvis. Alla deadlajnar (vilket horribellt ord!) är satta med en näve grus som marginal...
Jag har inte ångest. Jag är mentalt förberedd på alla scenarion. Det brukar alltid kuka någonstans när det gäller tryckning...

//Daniel
3 april

---

Försening
Det har faktiskt gått över en månad sedan jag senast skrev här i PMP-loggen!

Boken är fortfarande inte klar, vad jag vet. Däremot är den i Warzawa för tryckningen. Så jag hoppas att det bara är en fråga om tid... Hoppas att ni som förhandsbokat och väntade den i slutet av april har tålamod. JAG har åtminstone hållit MINA deadlines genom det här projektet...

SPX
28 april satt jag på SPX (Small Press Expo) i Stockholm och spred mitt oläte i form av fanzines. Då var ju tanken att jag skulle haft PmP med mig i färdigt skick... Men icke. Däremot hade jag snygga affischer och en dummy-utskrift på hela albumet som jag kunde vifta och skryta med lite grann.
Tyvärr sålde mina egna ångest-relaterade fanzines ganska dåligt. Däremot sålde Svenil Rollspelet och Nasses Nekrozin rätt så bra.

The Cover: final edition
Lite bild-godis då till sist. Det färdiga omslaget. Såhär kommer framsidan förhoppningsvis att se ut:...och här är baksidan. Ni som har varit med under hela resan ser att den är i stort sett sig lik sedan fanzinet. Var liksom rätt nöjd med den layoutlösningen iall sin enkelhet.Grönt e skönt...

//Daniel
9 maj

---

Länge sedan jag skrev här på PmP-loggen... Det är av naturliga skäl. Det har inte hänt mycket värt att rapportera.

Nej. Boken är inte klar. Tyvärr. Förhoppningsvis blir den klar.

Förlagsstrul
Man av Skugga har omorganiserats till följd av personliga skäl.
Boken var skickad till Polen på tryck, men då var det fel på en bild och på skärmarkeringarna. Därför blev den inte tryckt när den skulle och sen kom förlagsstrulet...
Och ungefär där ligger saken fortfarande.


Bilden visar PmP som dummy-utskrift tillsammans med promo-affischen. Ett seriealbum, så nära men ändå så långt borta...

//Daniel
3 juli

---


Pluto på print
I måndags, tror jag det var, drog Tobias ett sms och meddelade att det tryckts på den polska print-knappen. På allvar. Den här gången hade de alla filer, de verkade fungera och de hade fått order att skrida till verket.
Jag droppade det på min blogg och gjorde den här specialgjorda bilden för att illustrera det hela. Gillade konceptet med en polsk print-knapp skarpt... Bara att hoppas att det går i lås, den här gången. För visst vore det kul att ha en bok klar till bokmässan...

//Daniel
9 september
---

Senaste nytt
Tobias och tryckeriet utlovar på enad front ett Party med Pluto-album färdigt till Bokmässan om mindre än en vecka. Albumet trycktes nu i helgen eller trycks imorgon måndag i Warzawa... Bara att be att det är en sanning och att tryckerigudarna är med oss. Jag väljer att hålla min fortsatt skeptiskt positiva hållning och säger fortfarande att jag tror det när jag ser det.

Kanske... kanske... kan man köpa Party med Pluto på Bokmässan i Göteborg... Då ska Tobias lyckas snåla sig in i någon monter också. Men det borde väl gå... Bara det finns ett album att kränga så...

Efter partyt...
Jag har ännu en nyhet som har med projektet att göra.
Det, och ett nytt omslag att visa upp till ett nytt litet projekt.Fortsättningsserien Lunch med Pluto ska bli ett 12-sidigt fanzine och medfölja som ren och skär gratis-bonus till de stackarna som förhandsbokade redan i våras. En tunn blaska som plåster på såren.

Omslaget är en pastisch på PmP... såklart. Blev nästan nöjdare med den än bokomslaget... Färgen, dispositionen... Mer avskalat... Mer stilrent. Skit samma.
Själva serien har funnits att beskåda på lenneer.se hela sommaren. Men serier ska ju vara på papper. Eller hur? Framför allt är det ett fanzine för fansen. Serien jag ville göra, som David vägrade skriva manus till, som jag fick improvisera fram ändå. Serien var inte färdig till albums-deadlinen då jag priorieterade attt jobba färdigt Samtal om pluto istället.


//Daniel
23 september

---

Gjorde precis en bloggning om P
mP. LmP och the Book mess. Postar det här också:

Till helgen är det bokmässan i Göteborg.  Party med Pluto kan vara klar då. Jag vet ännu inte. Jag svävar fortfarande i ovisshet. Min förläggare Tobias har en ovana att gå under jorden och inte svara på telefon eller mail under långa perioder.
Ärligt talat är bokmässan guld värd, oavsett. Flummigt och gött att kuska runt bland böcker och bekantingar. Blir boken klar är det en bonus. Jag är mentalt förberedd på att det kan skita sig den här gången också. Varför skulle det inte liksom? Och nu har jag ju faktiskt ett riktigt jobb. Nu är jag ju faktiskt bara miserabel serietecknare på deltid.

Förhoppningvis ser det ut såhär: OM boken nu blir klar finns den på mässan. Dessutom blir ett limiterat fanzine också klart till helgen. Det rör sig om en lite snyggare förpackad variant av fortsättningsserien Lunch med Pluto, som legat här på hemsidan sedan i somras. Är du snål och inte vill ge mig en enda spänn för mitt skapande finns serien helt gratis här >>.

Fanzinet är främst tänkt som ett plåster på såren för alla som förhandsbokat och fått vänta ett halvår. Men eventuellt blir det en hög säljex på mässan också. Om det finns någonstans att sälja. Seriefrämjandets trevliga serie-lounge is no more. Man tvingas ragga plats i de riktiga montrarna. Men det kan gå, med snygga omslag och vassa armbågar...

I den bästa av världar har jag både en bok och ett nytt fanzine i bagaget på bokmässan.
I den sämre bajsbruna världen får vi alla fortsätta vänta ett tag till.


I början var jag svin-noga med vad och när jag skrev något på min blogg. Allt skulle vara klart och officiellt och sådär. Men det var då det... sedan vaknade jag upp i verkligheten och upptäckte att jag hade väldigt få besök och insåg då att det i klartext var skit samma vad jag skrev på min blogg. Typ.

Nåväl... Syns på Bokmässan!

//Daniel
25 september

---
"Edits" publicerade på bloggen till texten ovan:
Edit: 2007.09.27: Tryckeriet har lovat och bedyrat att leverera den första laddningen böcker till Göteborg imorgon. Sedan får vi se om verkligheten är lika vacker som dikten...

Edit #2: 2007.09.28: Huurekaa! Party med Pluto är inte bara en våt dröm längre! Boken finns! Det finns 48 förhandslevererade ex. i en lådan i Göteborg. Tacka Polen! Tacka Gud! Tobias bestämmer hur han vill hantera förhandsbokningarna. De ska självfallet prioriteras. Men boken kommer att finnas på Bokmässan att fingra på åtminstone... Själv kommer jag inte dit förrän på söndag, så ungefär tusentals människor kommer garanterat att se boken före mig. Det är ironi. Visst. Men en vecker sådan.

2007.09.28 fast senare: 20 säljex på mässan. Kanske mässans mest limiterade bok. Resten av förstasändningen reserverade till förhandsbokande fans. Först till den berömda kvarnen gäller i Götet!
Jag kan inte uppdatera lenneer.se mer om Party med Pluto-releasen nu. Inte förrän i början av nästa vecka faktiskt... Reser iväg till Lerdala efter jobbet för att därefter besöka Göteborg och Bokmässan på söndag.

---

Party på Bokmässan
Hemkommen och utsövd från Bokässan nu! Party med Pluto fanns att köpa, och köptes, i Seriefrämjandets monter. Angående trycket kan jag vara ärlig och säga: Inlagan är lysande, men papperskvalitén på omslaget kunde varit bättre. Sedan blev det blanka skilje-uppslaget sida 54-55, bättre i teorin, än i praktiken. Ingen katastrof någonstans dock. Inte vad vi hittat än iaf.


Jag och Tobias letar "anala fel" i Party med Pluto.
Och inte ens Agneta Sjödin i bakgrunden var lika just intressant just då.


Här signerar jag förhandsbokningarna. Synd att kladda i fina nya böcker...

Förhoppningsvis skickas boken ut till er som förhandsbokat nu i veckan! Det blir lite extra överraskningar i paketet också.

//Daniel
1 okt 2007


---
PMP utgiven sedan länge, som ni vet. Skriver på loggen igen för att medela lite nyheter och skvaller kring PMP nu när lite tid passerat och man har fått lite distans...

Pluto på Bokus
Pluto har som sagt letat sig ut i verkligheten och på nätet. Nu kan boken beställas bland annat här >>.

Prat om Pluto
Fredrik Strömberg har recenserat boken på sin blogg, här; http://www.sekventiellt.se/article.php?sid=144&mid=7
Snällt och rättvist, tycker jag. Både pixlar och postmodernism... Mumma...

Pluto i en glasbur
En mer aktuell nyhet: Just nu medverkar jag på vår lärarutställning på Väggaskolan, Karlshamn. Mitt bidrag där är pland annat några orginal från Party med Pluto. Utställningen har hängt två veckor och kommer att hänga i foajen ytterligare två.

Fet distrubution
Man av skugga har fixat distrubution av sina titlar genom distrubutören Grand ocean. Dte är pklart vad det kommer att innebära, men logiken säger att det borde innebära att PMP når ut mer.

Nytt på Skuggmannen
Två nya böcker är påväg ut på MaS. Det är Berättelser från Sjumilaträsket (Nasses Nekrozin-albums-samling-o-nytt) och Death piglet (antologi med webbserien med samma namn) och när de har kommit ut kommer nog PMP att få sig en skjuts också. Läs allt om'ett på http://www.manavskugga.se/.

Hur har försäljning och sånt gått då? Jotack, rätt bra tror jag. Jag har hört och sett att folk har skaffat boken på alla möjliga håll och kkanter och det är naturligtvis fantastiskt skoj. Tack, alla! Tobias har hintat att det har gått ihop sig iaf.

//Daniel
17 feb. 2008

---

PMP på Adlibris
Nu så... Nu kan man köpa festförstöraren PMP på Adlibris för fyndartade 83 kr!
http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9185253014Dessutom finns PMP hos distrubutören Ocean och hos butiken Alvglans. Trenden är tydlig. Snart finns den överallt...

PMP på Youtube
Jag har även gjort en reklam-trailer för PMP och lagt upp på Youtube. Den sammanfattar effektivt hela albumet på 40 sek, kan man säga. Kul att animera Pluto samt röstskådespela honom... Känns kul att faktiskt få förmedla hur han lät också... Alla måste titta!
http://www.youtube.com/watch?v=5QKxq_nQpTIPMP täcker golvyta

Bilden föreställer en gigantisk PMP-affisch som min flickväns bror printade på jobbet. 9 st A3 stor. Till ingen nytta. Monumentalt!


//Daniel
13 mars 2008
---

Nytt från skuggmannen!
Ett tjockt paket från Man av Skugga Förlag låg och väntade i blekinge när jag återvände från påskledigheten! Trevligt! Inte minst eftersom förlagets andra släpp Berättelser från Sjumilaträsket har sett dagens ljus.
Och jag har äntligen har jag fått några ex. av fanzinet "Lunch med Pluto" för egen del också.

Förlagets andra släpp var egentligen tänkt som deras första. Ett album av och med Nasses Nekrozin-gänget. Efter 10 år och 12 nummer av fanzinet och ett par år av snack har boken blivit verkstad.
Och vilken pjäs! Sjukt imponerad av utförandet! Inlagan är svart och skarp och omslaget är hårt nog att skära bröd med! Lätt
högre kvalitet än PMP. Min solobok blev demo-projektet. Nekrozin-boken kan bli din på manavskugga.se.
Jag medverkar i boken med en oseriös 8-sidig serie betitlad "Slavskaran: Stenbrott och benbrott" med slapstickhumor, fånvåld och zombies med små snoppar... Alla serier i albumet utspelar sig i samma värld med samma karaktärer, alltså Nekronasse och hans bisarra anhang. Det gör att serierna, för första gången i Nekrozin-sammanhang, liksom hänger ihop och bildar en helhet, ungefär som i den gamla Bacon & Egg-tidningen... Jag är som sagt positivt överraskad.Pluto-pinen
Måste promota den officiella Party med Pluto-pinen också...
Den kommer snart att krämas som från MaS-sidan för en tia. Merchendise är så coolt... och det har hittills varit lite skraaalt på PMP-merchendise... Vem vill inte bära en ständig påminnelse om att fester ska vara kul och att man inte ska prata om tåg på jackan eller väskan? Vad skulle vara bättre? Pluto som actionfigur? Tröjor? Buzz-replikor som säger "Spela inga spel då!" när man trycker på dem? Kom gärna med förslag på balla PMP-prylar.//Daniel
2 april 2008


---

Pluto i fönstret
Jag var uppe upp i Stockholm över pingsthelgen. När jag ramlade förbi Alvglans seriebutik på Söder såg jag att PMP stod i skyltfönstret. Men fina grannar! Arne Anka och Tintin. Gissa om en sketen fanboy från landsorten blev glad och stolt!

//Daniel
18 maj 2008

 

Pluto newsflash

Jag fick det här SMSet från David för ett tid sedan och insåg behovet att föreviga det innan jag tog bort det. Jag avkrävde mer detaljer från mötet för att kunna göra en serie på det, men det fick jag inte.

Bara som en bonus är min gamla trotjänare till mobiltelefon nästan Party med Pluto-grön till färgen också.

//Daniel
28 april 2010


<< Tillbaka till "Party med Pluto-sidan"