Mormors vägg
Konstprojekt, 5 min. Uptown 5 productions, 2003

Följ med bland minnets och tankens vindlingar.
Följ med in i framtiden...


Mormors vägg är drömsk sience-fiction-saga. Verket återger en tillbakablick på ett långt liv som närmar sig sitt slut. Mormors vägg bäddar in åskådaren i något som inledningsvis verkar trevligt och sockersött, men som snart förvrängs till ett mörkt mardrömsscenario...

Mormors vägg är ett verk som är svårt att katalogisera.
Man kan använda ord som kortfilm, animation, bildspel men ingenting är riktigt rätt. Därför är konstprojekt den bästa beskrivningen.

Mormors vägg gjordes för att projeceras upp på vägg i stort format. Den skulle egentligen presenterats som en installation. Vi talade t.ex. om krinrekvisita för att skapa känslan av ett rum.
Mormors vägg kommer tyvärr inte till sin fulla rätt om den visas på en TV.

Medverkande:

Eva Alnerot
Henning Cedmar-Brandstedt
Christoffer Holmström
Charlotte Lecander
Daniel Lenneér

Övriga medverkande:
Kristian Hoel gestaltade "ond auktoritär militär ledare" på några bilder. Christopher Johannson spelade radiorösten i ett fiktivtradioinslag. En kompis till Eva fick upplåta sin bebis som modell. Charlottes pappa var kirurg och hans arbetsplats blev fotod och exponerad i projektet. Både min farmor och min mormor bidrog med rekvisita som vi använde under produktionen.

Kommentarer:
Som sagt... Antagligen det bästa grupparbetsprojektet som jag var med att ro i land på min utbildning på Högskolan. Jag bråkade med Henning en del om att utgå från ett mer verklighetsnär scenario. :-) Men det blev en sience-fiction-saga och kanske blev det bäst så.
Jag gillar att det färdiga verket är svårt att placera i ett fack eller sätta en etikett på. Mormors vägg var något eget. Något konstigt. Något bra. //Daniel