Animationerna i Batong TV (2004)

Till TV-serien Batong-TV gjorde jag löpande en del animerade bidrag. I början var det mest "kortare roliga animationer", men senare blev det "blänkare" och animerade musikvideor.

Arbetet med animationerna skedde alltid under hög tidspress. Ofta skulle de in i programmet bara någon timme senare.
Det höga produktionstempot tillsammans med de begräsnade kunskaperna i dataprogrammen skapade en speciell stil... Ja, rent av en egen estetik, skulle man kunna säga. Naivt och fulsnyggt.

Dataprogrammen, ja... I början kunde jag inte hantera After Effects och gjorde därför animationerna efter bästa förmåga i Flash. När Sitationen krävde After Effects bollades uppdraget till Christopher som hade gått Dig. bild B (Vinjetten till serien och Spacefart har Christopher animerat). När jag senare lärde mig After Effects fick animerandet en nytänding! Plötsligt var det lättare och rolgare att animera!

Till det sista jag gjorde i animationsvägen till Batong TV brukar jag räkna de animerade menyerna på Batong DVDn... De blev faktiskt bra. Är fortfarande rätt nöjd, även om det naturligtvis är primitivt.


På bilderna till höger ser vi från ovan:

1 Blänkare: Lenn och lådan. Samma kläder på mitt animerade alter ego som jag hade när jag spelade den lådbärande budkillen i det fjärde avsnittet...

2 Musikvideo Weezer: Hash Pipe: Ja, ser ni inte likheten? Skämt å sido. Tanken som låg till grund för animationen föddes när jag läste Aftonbladets recension på Weezer-spelningen på Hultsfred härom året. De skrev att sångaren var ungefär lika intressant att se som en gurka.
Bra låt också...

3 Spacefart: Till tonerna av bombastiska 2001 anländer en amerikansk austronaut till en okänd himlakropp. Han sätter upp fannan och släpper en fis. Plumpt. Analt. Visst.

4 50 Cent "In da club":
Här blev jag begränsad av tekniken och mina färdigheter i programmet! Tanken var att det här skulle blivit en regäl parodi på alla tits and ass i hiphop-videos... Men jag hann inte stoppa in så mycket tits and ass som jag ursprungligen tänkt. Resultatet blev ändå helt ok. De flesta skrattar för de tycker 50 Cent ser rolig ut.


5. Blänkare: Åke
Många tycker visst att Åkes citat Jag haar ååångest... är tv-seriens mest minnesvärda stund. Märkligt...
Med facit på hand skulle det nog varit ännu fler blänkare då de som kom med delade av snyggt och satt bra.
Det ritades dessutom många teckningar som aldrig hann användas... Några fick sin rännesans på DVD-konvolutet.

Det var mycket om lite det...

Läs mer om Batong TV här>